KOMMENTARER

Country- og bluesfolket i Oslo mister «klubbhuset»

Buckleys må snart stenge.

MÅ STENGE: Daglig leder Raymond Stubben får ikke fornyet leiekontrakten, og i mai er Buckleys i Arbeidergata i Oslo historie. Mange blir klubbløse. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet
MÅ STENGE: Daglig leder Raymond Stubben får ikke fornyet leiekontrakten, og i mai er Buckleys i Arbeidergata i Oslo historie. Mange blir klubbløse. Foto: Øyvind Rønning / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Du kjenner kanskje følelsen: Du blir kastet ut av klubbhuset fordi det skal brukes til noe helt annet. For noen skjer det gang på gang, og nå står Buckleys Roots & Blues Joint snart for tur. Country- og bluesfolket i Oslo drives fra skanse til skanse.

Oslo er, enten du tror det eller ei, en av Europas mest pulserende musikkbyer, med konserter hver eneste kveld på små klubber. De er viktige for å opprettholde et vitalt sentrumsområde som ikke bare består av kjedebutikker og subsidierte teaterhus. Det må være rom for den «alternative» kulturen, nisjemusikken.. Oslos gode rykte som musikkby er avhengig av det.

Musikklubbene mottar ingen driftsstøtte fra det offentlige, og høye leiepriser gjør det svært vanskelig å overleve. La ikke det samme skje i Oslo som i Austin, Texas, der klubbene presses ut av sentrum av griske utbyggere.

Austin-artisten Guy Forsyth, som spilte på Buckleys sist helg, forteller om en by i rask forandring, men også at flere musikkorganisasjoner nå har organisert seg i en lobby for å få byens myndigheter til å innse hvor viktig musikken er for byen kjent som «livemusikkens hovedstad».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer