Country-Norah Country-Norah

Vel møtt til Norah Jones\' countrylekestue.

CD: Det er lett å tenke seg at The Little Willies må være oppkalt etter samme Willie Nelson. Han har da også levert et par av låtene på dette meget vellykte overskuddsprosjektet fra Norah Jones (piano/vokal), hennes faste bassist og låtskriverpartner Lee Alexander og trommis Dan Rieser. Med seg har de Jim Capilongo (gitar), Richard Julian (gitar/vokal) og The Ordinaires (kor) - med Jon Dryden (orgel/trekkspill) som gjest. Gjengen booket New York-klubben Living Room for å få spilt sammen en kveld i 2003. Det ble så vellykket at det både er blitt flere konserter - når det har passet sånn - og nå også et album.

Akustisk country

Norah er i utgangspunktet bare et bandmedlem i The Little Willies, men det er selvfølgelig ikke mulig. Hennes dansende og lekende pianospill og innsmigrende vokal er i høy grad til stede, selv om Julian også tar vokalansvar. Men det er svært lite jazzpop på albumet, derimot er det dynket med fengende, akustisk countryvellyd - og en dæsj blues. Husker du «Lonestar» fra Norahs gjennombruddsalbum «Come Away With Me» (2002), eller Norah i duett med Willie Nelson på albumet «Stars & Guitars» (2002), har du en grei pekepinn på hva du kan forvente. Foruten fire originallåter, med den vakre duetten «Easy As The Rain» som et høydepunkt, er det øvrige materialet signert solide veteraner som Hank Williams, Kris Kristofferson, Townes Van Zandt, Jimmy Driftwood (fantastiske «Tennessee Stud» ), Jerry Leiber & Mike Stoller ( «Love Me» - mest kjent med Elvis) og altså Willie Nelson ( «I Gotta Get Drunk» og «Night Life» ). Den humoristiske avslutningslåta, signert Jones, Julian og Alexander, handler om en annen kjempe: «Vi sverger ved Gud at vi så Lou Reed velte ei ku (...) tror du virkelig det var Lou Reed? / Ja, han hadde på seg svarte Levi\'s / Jeg trodde han var en vegetarianer / Han bare velter dem, han spiser dem ikke ...».

Feelgood-stemning

Så moro går det an å ha det når du ikke tar deg sjøl høytidelig. Det er lenge mellom hver gang det dukker opp en countryplate som stråler så til de grader av ekte, tilbakelent feelgood-stemning.