Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Countryartist Tore Andersen er død

Sovnet inn i julen.

SPELLEMANNPRISVINNER: Tore Andersen fikk prisen i kategori country under utdelingen av Spellemannprisen i Oslo Spektrum i 2009. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
SPELLEMANNPRISVINNER: Tore Andersen fikk prisen i kategori country under utdelingen av Spellemannprisen i Oslo Spektrum i 2009. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Den norske artisten og låtskriveren Tore Andersen er død, 55 år gammel.

Countryartistens bror og kanalsjef i NRK P1, Jon Branæs, omtaler dødsfallet på Twitter.

«2. juledag mistet vi Tore, brått og uventet. Slik husker jeg en storebror jeg var og er stolt av: med et smil, med familien, med noe å spille på, og i ferd med å gjøre noen en tjeneste. Nå er sorgen så stor, men du er ikke her til å sette ord og melodi til den», skriver Jon Branæs.
Ernst Nikolaisen i Andersens plateselskap forteller at countrymiljøet er i sorg i dag.

- Hjertet hans stoppet plutselig, uten forvarsel. Det er et sjokk, sier Ernst Nikolaisen i Wilma records til Dagbladet.

- Vi har jobbet sammen i 20 år, og han er en av de mest talentfulle menneskene jeg har jobbet med noen gang. Dette er et gigantisk tap, sier Nikolaisen.

- Fattigere countrymiljø Øyvind Rønning, musikkjournalist og -anmelder i Dagbladet, mener Tore Andersens bortgang er et stort tap for det norske countrymiljøet.

- Med Tore er en av de trofaste sliterne i miljøet borte, og det så alt for tidlig. Han var beskjeden av natur, og var ikke den som stakk seg fram. Kanskje derfor fikk han ikke den oppmerksomheten han hadde fortjent, sjøl om en spellemannpris er en anerkjennelse i seg sjøl. Som artist var han hel ved - en glimrende låtskriver og formidler av tradisjonell countrymusikk. Han var usedvanlig godt likt, og stilte opp når andre artister ønsket det, enten de trengte en stemme eller hjelp til en låt. Det norske countrymiljøet blir fattigere uten Tore, sier Øyvind Rønning. 

Spellemannprisvinner Tore Andersen ga ut sin debutplate «The Hero in Me» i 1993, og videoen til singelen fra albummet « The Fool I Am» ble en av de første europeiske musikkvideoene som ble spilt på Country Music Television i USA.

Andersen fikk deretter publikum i USA, Sveits og Nederland, og vant blant annet Spellemannprisen 2009 i klassen country.

Countryartisten har blant annet samarbeidet med Ottar Johansen, Paal Flaata, Eriksen, Hjerterknekt, Knut Hem og Bjøro Håland.

Nett før jul holdt 55-åringen konsert sammen med Ottar «Big Hand» Johansen på Kampen Bistro i Oslo.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media