Countrydjevel

Vokalisten fra Belfast betaler gjelda til Nashville.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: De er eller har vært dypt fascinert av country & westernsjangeren og har spilt inn hele LP/CD-plater i sjangeren. Ikke som en hyllest fra en utenforstående, men som en naturlig del av personlige prosjekter.

Bob Dylan

Ei gruppe som Rolling Stones lærte å spille countrymusikk av pioneren Gram Parsons og spiller countrylåter stadig vekk. Men countrymusikk har hatt en sterkt vekslende prestisje. Bob Dylan fikk mange fans til å snu seg bort i snøftende forakt da han i 1969 kom med plata «Nashville Skyline», spilt inn i countryens mekka, til og med i duett med Johnny Cash. Med oppsvingen for amerikansk rootsmusikk på slutten av 1980-tallet og utover i 1990-åra, ble country noe hipt. Storbyungdom samlet seg rundt en ny stamme av artister, som opererte i protest mot tradisjonene i countryens verden av listepop. Og dermed er vi framme ved det nye albumet til Van Morrison.

Evig uro

Plata er en ren countryplate i 50-tallsstil. På coveret sitter Van the Man med cowboyhatt, solbriller og spillkort mens refleksen av Las Vegas hviler over skikkelsen. I en av flere sterke låter han har skrevet selv, «Pay The Devil» , går det fram at sangeren betaler for sitt talent med en evig uro og rastløshet, og det er djevelen som casher inn.Van Morrison går med dødsforakt inn i sjangeren, med sanger skrevet av folk som Hank Williams, Leon Payne, Clarence Williams, Webb Pierce og Rodney Crowell. Kompet er herlig troverdig. Tekstene handler om drukkenskap, kjærlighet, ulykke, grådighet, utroskap, sjalusi - hele registeret. Klagesanger, som i Van Morrisons fortolkninger blir både varme, sanne og hjerteskjærende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer