Countryfestival får kritikk for å bidra til å opprettholde fordommer og stereotyper

Oppfyller ikke alle knutepunktkrav, ifølge rapport.

STEREOTYPER: En sliten cowboy tar seg en liten en på øyet på Norsk Countrytreff i Breim. Nå får festivalen krass kritikk. Foto: Tor Erik H. Mathiesen
STEREOTYPER: En sliten cowboy tar seg en liten en på øyet på Norsk Countrytreff i Breim. Nå får festivalen krass kritikk. Foto: Tor Erik H. Mathiesen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Kulturrådet er nå ferdig med å gi en vurdering av den kunstneriske måloppnåelsen til alle knutepunktfestivalene, som de fikk i oppdrag av Kulturdepartementet.

En knutepunktfestival er betegnelsen på en ledende festival innenfor sin sjanger i Norge, og statusen gir garanti for økonomisk støtte via statsbudsjettet. 

I den siste rapporten kommer det fram at Norsk Countrytreff i Breim i Nordfjord ikke blir vurdert til å holde det kunstneriske nivået innenfor sin sjanger som er forventet av en knutepunktfestival.

- Opprettholder fordommer Festivalen, som blir tildelt cirka 1,7 millioner kroner i knutepunktstøtte per år, får hard medfart på flere punkter.

Norsk Countrytreff blir blant annet kritisert for gjenbruk av artister, at de ikke deltar på relevante bransjetreff, og dermed «er med på å opprettholde en del fordommer og stereotypier som over tid har gjort seg gjeldende for sjangeren», og at aspektene nyskapning og utvikling ivaretas i svært liten grad på grunn av konservative valg av headlinere.

«Norsk countrytreff ser ut til å være på høyde med sammenlignbare festivaler nasjonalt, men kan ikke vise til en kunstnerisk måloppnåelse i tråd med gjeldende kriterier for ordningen», konkluderes det med i rapporten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer