Courtney kan bli tiltalt

Courtney Love, frontfigur i gruppa Hole, risikerer å bli tiltalt etter forrige ukes konsertskandale i Sverige. En 19 år gammel jente døde etter tumultene. Politiet etterforsker saken.

Courtney Love lot klær og hemninger fare og oppfordret publikum om å ta seg fram til scenen. Det brøt ut tumulter da de 18000 som var til stede presset seg framover. Etter konserten ble Sara Odin funnet 40 meter fra scenen. En teori er at hun ble klemt og trampet til døde.

19-åringen ble kjørt i ambulanse til Vimmerby sykehus, men døde allerede før hun kom fram.

Politiet i Sverige etterforsker saken. Hver dag avhøres nye vitner for å få klarhet i hva som egentlig skjedde og hvem som har ansvaret for dødsfallet.

Det spekuleres nå i om Loves opptreden var avgjørende. Popartisten brøt en rekke av de avtalene som var inngått med konsertarrangøren på forhånd.

Politiet venter på obduksjonsrapporten, som skal være ferdig om fem- seks uker.

- Når vi har avhørt alle vitnene og fått den endelige obduksjonsrapporten, kan vi holde opplysningene opp mot hverandre og se om det foreligger en straffbar handling, sier etterforskningsleder Gerth Ericsson til Expressen.

Han utelukker ikke at Courtney Love kan bli tiltalt.

Arrangørene bak festivalen blir ikke forbauset om Love blir stilt til ansvar for dødsfallet:

- Vi synes Love viste utrolig dårlig dømmekraft. Det er skremmende å se en artist som gir blaffen i fansen og i tillegg utsetter dem for livsfare, sier presseansvarlig Maria Engström. Hun forsikrer at Hole aldri mer vil bli invitert til Hultsfredfestivalen.

TUMULTER: Courtney Love kan bli tiltalt for dødsfallet på en 19-åring under en konsert på Hultsfredfestivalen.