Coverlåter med og uten merverdi

Bill Frisell viser nye sider ved John Lennons musikk.

BILL FRISELL: Godt grep om John Lennons musikk på «All We Are Saying». Her er den amerikanske gitaristen på Kongsberg Jazzfestival i 2006. FOTO: BJØRN-OWE HOLMBERG/DAGBLADET
BILL FRISELL: Godt grep om John Lennons musikk på «All We Are Saying». Her er den amerikanske gitaristen på Kongsberg Jazzfestival i 2006. FOTO: BJØRN-OWE HOLMBERG/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: En dyp drone og de dumpe slagene fra noe som høres ut som rørklokker innleder «Canopée», album nummer to fra Christian Wallumrød (preparert piano, harmonium), Xavier Charles (klarinett, munnspill), Ivar Grydeland (el-gitar, banjo, sruti boks) og Ingar Zach (orkesterbasstromme, perkusjon) - kollektivt kjent som Dans les arbres.

FORMULERINGEN «noe som høres ut som» er hentet fram fordi «Canopée», i likhet med kvartettens debutalbum, «Dans les arbres» (2008), byr på en klangreise der enkeltlydene ikke alltid kommer med avsendermerkelapp. Vi som ikke var til stede på de to Oslo-konsertene (2010/11) som ligger til grunn for albumet, og som dermed ikke har visuelle krykker å støtte oss på, må dermed gjette på om det er Wallumrøds harmonium eller Grydelands sruti boks, eller kanskje franske Xavier Charles' munnspill vi hører.

Skjønt, vi ikke.

Vi kan, og det er kanskje det aller beste, nøye oss med å lukke øynene og flyte med på den oftest fredfylte, nesten kontemplative klangseilasen gjennom lydlandskap i stadige skiftende konfigurasjoner, la være å lytte etter eventuelle skjøter mellom det noterte og improviserte og heller forsøke å vidvinkeloppfatte den komplekse, men i aller videste forstand harmoniske helheten som «Canopée» formidler på fullstendig originalt vis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer