Cowboyer med gryterekord

EGERTORGET (Dagbladet): Kassablanka swingrekord i går formiddag for Julemusikantene. Hellbillies fra staten Ål i Telemark kom direkte fra nattjobb på Hønefoss til Egertorget. Og i løpet av en mild time puttet verdens beste Oslo-borgere 16630 kroner ned i den svarte gryta. O' Hill deg Billies, som dette var live laga.

Julemusikantene, til inntekt for Frelsesarmeens arbeid, har hittil i desember vært ute på fem jobber. Alle sammen har vært i den maksimalt hyggelige klassen.

Ole Edvard Antonsen åpnet, etterfulgt av Bjelleklang og de Lillos på Egertorget. I tillegg steppet Kykelikokos & Bowler opp på Hamar i går ettermiddag, før altså Hellbillies ålet seg inn til Norges hovedby i går.

I neste uke er vi tilbake igjen med til sammen 49000 kroner på armeens bok - foreløpig. En helt kollekt sum, spør du oss. Som er litt feige.

Hadde vi vært tabloidrøffe, ville vi sjølsagt brukt de tre feite adjektivene FANTASTISK, SUPERT og GLIMRENDE for å beskrive hva vi føler, men ydmjukt nøyer vi oss med tre utropstegn...!!!

For rusmisbrukere

Utropstegn som trengs, blant annet for den jobben Fyrlyskorpset i Oslo gjør. Året rundt. Her jobber det åtte fra armeen på heltid, pluss 37 frivillige.

- Fyrlyskorpset er et sted for byens rusmisbrukere som ligger helt nede på gatenivå. Hver eneste dag er det mellom 150 og 200 mennesker innom for å få seg et måltid. Det er lagt ut madrasser så de kan få slappe av, hvilt seg ut og sove. I tillegg har vi kuratortjeneste, og vi hjelper til med familiekontakt. Det er også muligheter for å få frisket seg opp litt med dusj og reine klær her, sier major Njål Djurhus, som også ruset seg i går.

På noe helt ufarlig og legalt, årgangs Hellbillies. Vintagetappet musikk med klare modningsforhold i The Band-retning.

Herrens
cowboyer

Bandet har hittil i år hatt rundt 100 spillejobber og skiva «LIVe LAGA» er kjøpt av 48000 nordmenn.

Rundt 400 av disse sto «stand by», som det heter på halling, da gitarsanger Aslag Haugen & co. kom inn til Oslo et stev.

«Hellheads», det vil si den innbitte fansgjengen, stilte også mann- og kvinnesterke opp. For å danse asfaltswing i fotside frakker og dagen derpåboots.

Hattene var lave, men humøret høyt - spesielt hos sesongarbeider Espen Alme fra Rulse gard og kompis Morten Woll.

Disse må heretter kalles Herrens cowboyer, for makan til innsamlerinnsats har ikke vi sett siden Jerikos murer ble bygd på dugnad. Du veit, den dugnaden som visstnok fant sted noen tusen år før den første neger'n kom tøffende inn til Ål stasjon.

COWBOY-SWING: Mange swingte seg foran Julemusikantene Hellbillies på Egertorget i går. Cowboyene fra Ål satte ny gryterekord med 16630 kroner _ og det er helt kollekt.