Cowboyer og indianere på tegneseriefronten

Wandrups utvalgte: Fra kaptein Miki til Mikke Mus.

Fra coveret på serieheftet "Indianerne", som opprinnelig kom ut i 1959. Nå er det med i bokserien "Serieperler".
Fra coveret på serieheftet "Indianerne", som opprinnelig kom ut i 1959. Nå er det med i bokserien "Serieperler".Vis mer

TEGNESERIE: Serien «Davy og Miki» er nå oppe i åtte bøker. Den nyeste boka inneholder to serier fra fordums Præriebladet; «Den gale obersten» og «Dobbeltgjengeren». Kaptein Miki legger veien nordover på kontinentet for å lete etter en legendarisk gulløks. Omtrent midtveis i denne serien skifter bladet logo til den som viser Miki iført skinnlue, ikke ulik den Davy Crockett går omkring med.

Ivan Pedersen forteller i en artikkel hvordan flere av innslagene i seriene nå vises for første gang. Da bladene utkom på 1950- og 1960-tallet, ble sidetallet redusert og seriene forkortet. Ofte var det humoristiske sideinnslag som ble kuttet vekk, viser Pedersen. De er nå på plass.

Nummer åtte i den populære repriseserien "Davy og Miki".
Nummer åtte i den populære repriseserien "Davy og Miki". Vis mer

Den som trenger julegaver til western-lesere, anbefales «Tex Willer - kronologisk i farger». Nr. 36 i denne flotte serien heter «Den sorte pil». Russiske kosakker opptrer for anledningen på prærien. Western-innslag fins også i boka Serieskatter (4), der Disneys spesialhefte, «Indianerne» (1959), blir gjenopptrykt.

Skumle ting foregår i det ville vesten i denne perlen fra 1954.
Skumle ting foregår i det ville vesten i denne perlen fra 1954. Vis mer

Bladet gjør et etter datidas forhold et oppriktig og anstendig forsøk på å bidra med facts om urinnbyggerne, som var der lenge før Amerika ble «oppdaget». En komisk serie om Davy Crockett, «Elvenes konge», er også inkludert. Dessuten nybyggerhistorien «Reisen mot vest!» Dessuten er det mer western i boka; «Mikke Mus og Langbein på nye eventyr», en godbit av en spenningshistorie i meksikanske omgivelser med Svartepetter i skurkerollen, opprinnelig utgitt i 1954.