Cowboyer og indianere på tegneseriefronten

Wandrups utvalgte: Fra kaptein Miki til Mikke Mus.

Fra coveret på serieheftet "Indianerne", som opprinnelig kom ut i 1959. Nå er det med i bokserien "Serieperler".
Fra coveret på serieheftet "Indianerne", som opprinnelig kom ut i 1959. Nå er det med i bokserien "Serieperler". Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

TEGNESERIE: Serien «Davy og Miki» er nå oppe i åtte bøker. Den nyeste boka inneholder to serier fra fordums Præriebladet; «Den gale obersten» og «Dobbeltgjengeren». Kaptein Miki legger veien nordover på kontinentet for å lete etter en legendarisk gulløks. Omtrent midtveis i denne serien skifter bladet logo til den som viser Miki iført skinnlue, ikke ulik den Davy Crockett går omkring med.

Ivan Pedersen forteller i en artikkel hvordan flere av innslagene i seriene nå vises for første gang. Da bladene utkom på 1950- og 1960-tallet, ble sidetallet redusert og seriene forkortet. Ofte var det humoristiske sideinnslag som ble kuttet vekk, viser Pedersen. De er nå på plass.

Den som trenger julegaver til western-lesere, anbefales «Tex Willer - kronologisk i farger». Nr. 36 i denne flotte serien heter «Den sorte pil». Russiske kosakker opptrer for anledningen på prærien. Western-innslag fins også i boka Serieskatter (4), der Disneys spesialhefte, «Indianerne» (1959), blir gjenopptrykt.

Bladet gjør et etter datidas forhold et oppriktig og anstendig forsøk på å bidra med facts om urinnbyggerne, som var der lenge før Amerika ble «oppdaget». En komisk serie om Davy Crockett, «Elvenes konge», er også inkludert. Dessuten nybyggerhistorien «Reisen mot vest!» Dessuten er det mer western i boka; «Mikke Mus og Langbein på nye eventyr», en godbit av en spenningshistorie i meksikanske omgivelser med Svartepetter i skurkerollen, opprinnelig utgitt i 1954.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer