Crocodile Dundee drept

Rodney William Ansell (44) var rollemodellen til de to populære «Crocodile Dundee»-filmene. Tirsdag skjøt og drepte han en politimann før han selv falt for politimennenes kuler.

Den blonde australieren var mistenkt for å ha stått bak skyting mot et hus i den australske villmarken. Etter å ha blitt jaktet på i 12 timer, overfalt og drepte han en politimann og skadet en forbipasserende. I den påfølgende skuddvekslingen ble Ansell selv skutt og drept.

Motivet for ugjerningen er ukjent.

- Hvis han ville skjult seg, kunne han enkelt gjort det. Hvis han ville rømme, kunne han gjort det. Han var en buskmann, sier assisterende kommisær John Daulby til AP.

En tidligere venn, Chips Mackinolty, forteller at Ansell var en mesterskytter og grovbarket buskmann.

- Da sløser du ikke med kuler, du sikter for å drepe med en gang.

Myteomspunnet

Ansell ble først offentlig kjent i 1977, da han overlevde to måneder i Australias beryktede ødemark. Historien om turen kom i bokform og som dokumentarfilm.

Ved en tilfeldighet fikk en av manusforfatterne bak «Crocodile Dundee» se et intervju med Ansell. Paul Hogan, som var svært lik australieren, tente på ideen og laget karakteren som ble gjennomgangsfigur i begge suksessfilmene.

Mytene er mange om den jordnære australieren. Da Ansell skulle publisere boka si i Sydney, ble han lagt inn på et femstjerners hotell. Istedenfor å bruke hotellsenga, skal han ha insistert på å benytte sin medbrakte sovepose.

Den legendariske bidet-scenen fra filmen, der han bruker innretningen til drikkefontene, skal også ha rot i virkeligheten.

Kvegtyv

Tirsdagens tragedie var bare enden på en lang nedtur for Ansell.

Tidlig på 90-tallet måtte han selge gården sin grunnet anstrengt økonomi, noe han mente var myndighetenes skyld. På grunn av et statlig program for å kvitte seg med sykdom, mistet han 3000 kyr. I 1992 ble han dømt for kvegtyveri og bøtlagt for et angrep på en annen farmer.

Ansell var separert fra sin kone og hadde to voksne sønner. Han ble funnet med to ladde gevær.