Croisette på maken!

To ting er sikkert med filmfestivalen i Cannes: Luksushotellene er fulle av celebre stjerner og Croisetten er full av mer eller mindre syke, men tross alt kontaktsøkende «freaks».

CANNES(Dagbladet :på nettet):Å sitte på en fortausrestaurant med pastisen i det ene glasset og ølen i det andre, er ikke bare beroligende, skal du vite. For mindre enn en meter fra bordet ditt foregår det et show som du vanligvis blir avkrevet inngangspenger for. Det vil si, hvis du er av den typen som er dum nok til å betale for å gå på sirkus...

Horehunder og «Killer Condom»

Her nede er alt gratis, og sannsynligvis like moro, med mindre du synes elefantene er høydepunktet. Er du derimot opptatt av å se verdens høyeste og verdens minste mann spasere side ved side, så er Croisetten ditt sted. Minstemann er så liten at hadde han stått på skuldrene til kjempen, hadde han nådd han til panneluggen.

«Leoparddamene» er et annet kjennemerke, visstnok mor og datter som har begunstiget filmfestivalen med et besøk de siste tjue årene. Begge går, som du kanskje allerde har skjønt, kledt i leopardkjoler av den trange og minimale sorten. Mamma leopard nærmer seg de 70, mens datteren i alle fall har passert 40. Intet vakkert syn, for å si det pent. Hadde de enda vært geparder, så hadde de kanskje forsvunnet litt fortere...

Enda mer enerverende, for ikke å si irriterende, er alle de skjødesløse skjødehundene som fintfolket i Cannes insisterer på å holde som kjæledyr. Hundene er så små at det skal godt gjøres å unngå å tråkke på dem, så derfor gjør vi det. Mens «hundene» gjør som kanarifugler i bur, og eierne likeså. Hva er det som er så galt med hamstere?

I rekken av illelåtende lirekassemenn, zitherspillende oldinger og juggelselgende, men tross alt innpåslitende idioter, skiller knapt Troma-opptoget seg ut. Selv med den fryktinngytende «The Killer Condom» på laget. Så ligger det da også en porsjon humor innebygget i det ikke veldig seriøse filmselskapet.

Tapte Kournikova-match

Nei, det er godt å sitte i den varme sola med en kald, leskende drink og se på livet på verdens mest eksklusive gågate akkurat nå. Og godt å vite at innimellom alle frikene går de vakreste, smekreste og mest elegante damene jeg har sett i mitt liv. Og godt er det også at ikke jeg ble trukket ut som vinner av en tennistime med superstjernen Anna Kournikova under den storslagne AIDS-gallaen igår. I den formen jeg er etter en halvannen uke her nede, hadde nok en tennistime med Gregory Peck passet bedre.