Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Crosby, Stills & Nash til Norge

Spiller på Norwegian Wood i juni.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): De gamle er som kjent eldst, og trioen Crosby, Stills & Nash står for noen av våre fineste populærkulturelle høydepunkt.

De var en av hippietidas fremste grupper. Trioens to første album, «Crosby, Stills & Nash» og «Déja Vu», gjorde gutta til superstjerner på slutten av sekstitallet og utover i syttiårene.

Første gang i Norge

Lørdag 18. juni spiller David Crosby, Stephen Stills og Graham Nash på festivalen Norwegian Wood i Oslo. Det er første gang at alle tre spiller på en og samme scene her i Norge, opplyser Norwegian Woods Jørgen Roll til Dagbladet.no.

- Dette har vi jobbet med lenge, så det var deilig endelig å offentliggjøre at Crosby, Stills & Nash kommer. Dette er en gammel drøm for meg. De har alltid vært på ønskelisten, og særlig etter at jeg så hvor bra Nash og Crosby var på Rockefeller, sier festivalsjef Roll til Dagbladet.no.

De to spilte seg til en femmer her i Dagbladet for den konserten.

«Uten Stephen Stills og Neil Young på laget viderefører de to musikerne en tradisjon som her i Norge har virket inspirerende på unge musikere fra Øystein Greni til Knut Schreiner. Med stemmer som rustne sølvgutter drar de harmoniene sine høyt og lavt mens de fråder fredelig mot kapitalister, immigrasjonsmyndigheter, atomavfall og herrefrisører», skrev anmelder Fredrik Wandrup.

Apropos unge, Crosby, Stills & Nash avslutter en lørdagskveld der tre andre unge norske artister først skal underholde. Jim Stärk, Ane Brun og Amund Maarud spiller også på Norwegian Wood.

SAMMEN: Stephen Stills, Graham Nash og David Crosby stiller på Norwegian Wood i sommer. Foto: SCANPIX
SAMMEN: Stephen Stills, Graham Nash og David Crosby stiller på Norwegian Wood i sommer. Foto: SCANPIX Vis mer

- Det passer bra at trioen spiller på lørdagen. Jeg føler det er en tråd til de andre artistene den dagen. De er singer/songwritere som har mye å takke de tre herrene for, sier Roll.

Nærmer seg slutten

Roll har nå snart booket ferdig store deler av Norwegian Wood. System of a Down, Tori Amos, De Lillos, Tom Mcrae og Stonegard er noen av artistene som er klare.

- Vi begynner å nærme oss, men det kommer flere artister. Vi jobber med store internasjonale navn både til søndag og de andre dagene, sier Roll til Dagbladet.no.

Billettsalget til lørdag 18. juni starter førstkommende lørdag.

CROSBY:</B> David Crosby (bildet) imponerte Dagbladets anmelder da han og Graham Nash spilte på Rockefeller i februar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!