Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Crouching Tiger» vinner i Toronto

Ang Lees «Crouching Tiger, Hidden Dragon» er folkets vinner på filmfestivalen i Toronto.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den Taiwanske regissøren Ang Lee er mest kjent for sin tolkning av den svært så vestlige Jane Austen i «Fornuft og Følelser» og av samlivskrise på 70-tallet i «The Ice Storm».

Men han har alltid hatt en drøm om å lage den ultimate asiatiske eventyrfilm. Med «Crouching Tiger, Hidden Dragon» har han fått drømmen oppfylt. I helgen mottok han folkets pris for sin nyeste film «Crouching Tiger, Hidden Dragon», skriver AP.

Romantikk, historikk og action

Med «Crouching Tiger, Hidden Dragon» vender Ang Lee tilbake til sine røtter. Med seg på ferden har han to av Hong Kongs største stjerner; Chow Yun-Fat («The replacement Killers») og Michelle Yeoh («Tomorrow never Dies»)

Handlingen er satt til det kinesiske Qing dynastiet. Her finner vi Chow Yun-Fat, en kampsportmester, som egentlig mest har lyst til å pensjonere seg. Så forsvinner et magisk sverd laget av jade og vår helt må legge ut på en episk og farefull ferd. Festival presidenten i Toronto sier filmen er magisk.

- Filmen er uskyldsren, den er ren magi. Filmen tar deg tilbake til barndommen da mennesker flyr over taktopper og slåss med sverd på tretoppene, sier festival presidenten Piers Handling til AP.

«Crouching Tiger, Hidden Dragon» får norgespremiere i løpet av vinteren.

MAGISK: Kinesisk eventyr i «Crouching Tiger, Hidden Dragon»