Cruise i verdensrommet

Tom Cruise vil bli den første skuespilleren i verdensrommet. På ordentlig altså.

Han vil til månen, Tom Cruise.

I samtaler med Nasa

Hvem vil ikke det? Men Cruise har det som skal til for å klare det. Han har allerede vært i kontakt med Nasa for å diskutere opplegget og få hjelp til å bli astronaut.

39-åringen har båret på en drøm hele livet. Helt siden han var barn var det astronaut, og ikke brannmann han ville bli. Han forteller nå at han fortsatt forhandler med Nasa for å få drømmen til å gå i oppfyllelse.

Reiser straks sjansen kommer

- Seriøst, jeg ville ha dratt på sekundet. Jeg blir den første skuespilleren i verdensrommet, og jeg ville ha elsket det. Jeg jobber fortsatt med saken, sier han til Daily Record.

Romdokumentar

Cruise fortalte om planene sine på verdenspremieren for den første tredimensjonale romfilmen «Space Station 3D». Dokumentaren handler om oppbyggingen av den internasjonale romstasjonen. I filmen har Cruise fortellerstemmen, etter ønske fra astronautene som deltok.

- Mennesker har alltid erobret, oppdaget og reist. Jeg har alltid vært fascinert av verdensrommet, Apollo-programmet og jeg har fulgt en rekke oppskytninger.

Skuespilleren brukte en hel dag hos Nasa mens han jobbet med filmen:

- En hel dag i Houston. Jeg slukte i meg teknologien, og jeg så hvor engasjerte folk var.

På premieren i går kom Cruise med kjæresten Penelope Cruze. De to benekter at det er noe hold i ryktene om at det er slutt mellom de to.

Filmen har premiere 28. mai på Imax i Oslo.

<B>VERDENSPREMIERE-PARET</B>: Penelope og Tom kom sammen på verdenspremieren til filmen «Space Station». Kjærester altså.
<B>ROMDOKUMENTAR:</B> Fra filmen «Space Station». Skal du gå og se denne filmen, må du forbedrede deg på det nærmeste vanlige dødelige kan komme en romtur. Du slipper imidertid astronauttrening, kvalme og svimmelhet. Seerne bruker en ny versjon av de gode, gamle 3D-brillene.