Cruiser til nye høyder

I dag lener Tom Cruise seg godt tilbake etter at 'M:I-2' nådde målet om publikumsrekord etter premierehelgen.

Publikumsmagneter å se fram til

I motsetning til i Norge hvor sommeren er dødtid på kino, gnir amerikanske studiosjefene seg i hendene og tror at ny rekord-sommer er i vente.

Hvem trenger 'Star Wars'?

Selv uten definerte publikumsmagneter som fjorårets «Matrix» og «Star Wars - the Phantom Menace» ser det ut til at filmindustrien i USA går mot sitt tredje rekordår på rad.

- 'Gladiator', 'Dinosaur' og 'Mission Impossible 2' har trukket publikum til lerretene i hele mai. Nå får vi bare håpe at det fortsetter utover sommeren, sier Walter Parks, en av sjefene i DreamWorks Pictures, til Associated Press.

Inntektene har økt med 9 prosent siden i fjor, og to filmer står for årets rekord; 'Gladiator' og Julia Roberts' 'Erin Brockovich' har sprengt den magiske grensen på 100 milloner dollar i kassa. DreamWorks' 'Gladiator' og Disney's 'Dinosaur' sørget også for at det ble fart i sakene i mai. Sist helg slo Tom Cruise til med 'Mission: Impossible 2', som allerede har spilt inn $80 millioner dollar siden onsdag.

Les mer om sommerens publikumsmagneter med Mel Gibson, Harrison Ford med flere her!

GLISER: Tom Cruise og Thandie Newton ved premieren på Mission Impossible:2 i Hollywood 18. mai i år. Newton spiller tyven Nyah Hall, mens Cruise er spesialagent i filmen.