Cuba igjen

Nok Cuba for en stund.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Kortfattet konseptbeskrivelse: følg ti personer i alderen 12 til 97 år i byen Havana, Cubas hovedstad. Film så mange hverdagslige situasjoner som mulig, men unngå dialog. La lyset fra et fyrtårn symbolisere døgnets ulike tider, og helt til slutt, og dette er viktig: legg inn kubansk musikk som et mykt og eksotisk bakgrunnsteppe.

Dette konseptet hadde nok egnet seg ganske bra innenfor kortfilmformatet. Problemet er at regissør Fernando Pérez har laget en film som er en time og 26 minutter lang, og beklager Pérez, men det blir en veldig lang og kjedelig kortfilm. Selvfølgelig er bildene vakre. Selvfølgelig er menneskene i Havana sjarmerende, og ja, litt eksotiske og rare. Men midtveis i filmen kunne det like gjerne blinket en «R» for «repetisjon» oppe i høyre hjørne. Det blir for lite utvikling, for tynn dramaturgi og for mange dvelende nærbilder av gamle, rynkete ansikter. I tillegg kommer Pérez\' dokumentar på mange måter tre år for seint. Det er lenge siden Buena Vista Social Club og en rekke andre film- og musikkprosjekter skapte en enorm interesse for Cuba. Nå har vi vel strengt tatt fått nok av saktegående dokumentarer fra Fidel Castros øy. Tre ønsker til neste film fra Cuba: 1) unge skuespillere, 2) politisk engasjement og 3) dialog. Mye dialog!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer