Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Cuba Libre cha-cha-cha

BERGEN (Dagbladet): Hoftene rullet, armføringen var høy og stemningen stril-karibisk da Cubanismo! brakte salsaen til festspill- og nattjazzbyen i går kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med trompeteren Jeszs Alemañy som sentral figur og pianist Nachito Herrera som en viktig motor i det 14 mann sterke musikalske maskineriet, ga Cubanismo! en medrivende oppvisning i fyrig dansemusikk, med mambo og cha-cha-cha som hovedingredienser. Nå kan egentlig danserytmen hete hva den vil, hos Cubanismo! hagler motrytmene og crisscross-rytmene uansett, og toreador-trompet, hardtstøtende blåserrekke og flerstemt sang maler alle Karibias farger på dem med tjukke strøk.

Og midt i all utadvendtheten er det en uhyre presis og stram musisering som finner sted. Komplisert ensemblespill og soli er førsteklasses på alle energinivåer, og fikk salsa-kursede bergensere til å gi seg dansen i vold iført fottøy av alle slag. Det er lett å fatte hvorfor musikkmestere som Dizzy Gillespie og Ry Cooder falt pladask for kubanernes musikerhåndverk, og til folk som har tenkt seg på Oslos Belleville kveld, der Cubanismo! går løs: Dere har sterke saker i vente.