Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Culkin kan bli brukt mot Jackson

Dommeren tillater tidligere misbruksanklager i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I går besluttet dommer Rodney Melville at påtalemyndighetene får bruke fem tidligere anklager om barnemisbruk mot Michael Jackson (46) som bevis den pågående saken. Popstjernen står tiltalt for å ha misbrukt en 13 år gammel gutt på ranchen Neverland i 2003 og for å ha skjenket ham alkohol.

De tidligere anklagene stammer fra perioden 1990 til 1993, og omfatter fem unge gutter. En av de fem skal være skuespilleren Macauley Culkin, som ble barnestjerne blant annet gjennom innsatsen i «Hjemme alene»-filmene.

Forsvarsadvokat Thomas Mesereau Jr. har bedt dommeren om å nekte påtalemyndigheten å bruke de tidligere sakene i retten. Han mener beskyldningene er basert på tredjeparter som er ute etter pengene til Jackson.

Messereau sier også at Culkin «gjentatte ganger har sagt at han aldri ble antastet».

- Mønster av misbruk

Loven i California ble endret i 1995, slik at det er tillatt å bruke tidligere oppførsel mot en tiltalt. Dette gjelder spesifikt for saker som omhandler barnemisbruk og vold i hjemmet, skriver AP.

Statsadvokat Tom Sneddon sier han vil bruke vitnemålene om de fem sakene for å vise at det finnes et mønster av misbruk hos Michael Jackson. Sneddon hevder at Jacksons upassende oppførsel overfor de fem guttene inkluderer kyssing, klemming og å putte hendene i buksene deres.

Sneddon sa også at det fantes et mønster for å «forberede» guttene for misbruk, men utdypet ikke hva han mente med dette. De fem guttene skal alle ha vært i alderen 10 til 13 år på det aktuelle tidspunktet for de påståtte overgrepene.

- Culkin ikke involvert

Bare en av guttene, som er sønn av en tidligere ansatt på Neverland, skal ha gått med på å vitne i den pågående saken. De andre tilfellene vil trolig bli belyst av andre vitner, blant annet fra mødrene til de to av guttene som inngikk forlik på flere millioner dollar med Jackson.

I 1993 ble en gutt betalt 20 millioner dollar (125 millioner kroner), mens en annen anklager ble gitt 2,4 millioner dollar i 1994, skriver New York Times. Det er den sistnevnte gutten som ventes å vitne selv. Moren hans var ansatt på Neverland.


Macauley Culkins PR-agent Michelle Bega tror ikke hennes klient kommer til å vitne mot Jackson.

- Han er ikke involvert i saken, og vi venter ikke at det vil endre seg, sa Bega i går ifølge AP.

GJEST PÅ NEVERLAND: Barnestjernen Macauley Culkin skal ha vært en hyppig gjest hos Michael Jackson i ungdomsårene. Ifølge Jacksons forsvarsadvokat har han gjentatte ganger avvist at han ble utsatt for overgrep fra Jackson. Likevel skal han være blant de fem påståtte tilfellene av misbruk som vil bli hentet fram i den pågående rettssaken.
TILBAKESLAG: Michael Jackson var ikke til stede i retten da dommeren i går tillot at tidligere anklager mot ham kan brukes i den pågående saken. Jackson kom til retten seinere, og her er han på vei ut av rettslokalet sammen med faren Joe (t.v.).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!