Cusack var trofast

Filmen «High Fidelity» viser stor troskap til Nick Hornbys roman med samme navn. Det mener en litterær gruppe ved Universitetet i Sør-California.

Suksessen ble stor for filmatiseringen av Nick Hornbys roman «High Fidelity» i fjor. Med John Cusack i hovedrollen som Rob, ble den britiske boka om en liten platesjappe i London til en amerikansk film om en litt større platesjappe i Chicago.

Cusack var også blant manusforfatterne, som mottok en manus-pris for sitt arbeid med Nick Hornbys roman. Danske Iben Hjejle, kjent fra Dogme-filmen «Mifunes siste sang» gjorde en god innsats i rollen som Laura, Robs store kjærlighet.

Nå har en litterær gruppe ved University of Southern California nominert både forfatteren og forfatterne av filmmanuset til Scriper-prisen som gis ut til årets beste adaptasjon. Om Hornby, Cusack & co. får prisen, avgjøres mandag.

Blant konkurrentene finner vi filmene «Wonder Boys» der Michael Douglas spilte hovedrollen, «The House of Mirth», «All the pretty Horses» og «Chocolat». Tidligere vinnere av Scriper-prisen er blant annet «L.A. Confidential» og «Der elven renner».

I /ordskiftet ble filmatiseringen av «High Fidelity» diskutert. Se hva debattantene mente!

BESTE FILMKJÆRESTER? John Cusack og Iben Hjejle.