Cyanid i Venezia

Lett og intrikat krim med en sjarmerende italiensk etterforsker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En verdensberømt dirigent dør av cyanidforgiftning i pausen under «La Traviata» på Teatro La Fenice i Venezia, og førstebetjent Guido Brunetti får saken. Med det introduseres vi for en sjarmerende og taktfull italiener i det som må kalles en kulturkrim.

Donna Leon er en amerikaner bosatt i Venezia. «Finale i Venezia» er hennes debut (fra 1991), og kan beskrives som en dannet kriminalroman hvor personer fra det finere lag begår forbrytelser.

Det står en kø av mulige gjerningsmenn og -kvinner når Brunetti begynner sin etterforskning. Siden Helmut Wellauer, som offeret het, hadde sterke antipatier mot homofile, havner operaens regissør, den lesbiske primadonnaen og hennes venninne i Brunettis søkelys. En annen mistenkt er den gamle dirigentens svært unge kone. Og enda finnes det flere...

«Finale i Venezia» har vært en bestselger, og det er kanskje ikke så rart - tonen er lett, plottet passe intrikat, løsningen overraskende og helten sympatisk. Forfatteren har inngående kjennskap til den forvirrende labyrinten Venezia, men det virker også som om hun kjenner byen fra innsiden. Så «Finale i Venezia» er i det store og hele en overbevisende krim.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer