Cyberbabes får eget byrå

BERLIN (Dagbladet): Modellbyrået Elite oppretter sin egen stall av tredimensjonale cyberdokker. Illusion 2K kjører den første skjønnhetskonkurransen allerede i september.

Kate Moss og Naomi Campbell er på vei ut. Jenter som Lara Croft tar over markedet. Ikke tyr de til flaska eller stopper neseborene fulle av hvitt pulver. Skandaler fra privatlivet blir en saga blott. De virtuelle modellene er innsatsklare 24 timer i døgnet - 365 dager i året.

Fast ansatt dokke

Direktør John Casablancas fra Elite - toppbyrået med hovedkontor i New York og avdelinger i 25 land - offentliggjorde i går at han har grunnlagt datterselskapet Elite Illusion 2K. Den første faste ansettelsen gikk til svenske «Webbie Tookay».

Den kunstige damen er oppfunnet og konstruert av designer Steven Ståhlberg. Elite spår henne en stor framtid i film, TV, reklame og Internett. Hun får sitt eget internettmagasin; Webbie News.

Missekonkurranse

- Dette er et konsept for skjønnhet i det neste århundre. Vi har allerede investert en million dollar i prosjektet, sier Casablancas til Wired News. Han har personlig lagt opp de estetiske parametrene - hva nå det betyr - for den framtidige stall av cyberbabes.

Illusion 2K får hovedsete i Sao Paulo i Brasil. Der skal også tidenes første skjønnhetskonkurranse for tredimensjonale kvinner gå av stabelen i september.