Cyberkino klar med første film

John Cleese var med på en filmhistorisk begivenhet i helgen da internettfilmen «The Quantum Project» hadde premiere.

John Cleese(60) spiller en alkoholisert data-pioner i filmen «Quantum Project». Filmen har kostet 25 millioner kroner og er spilt inn i Los Angeles tidligere i år. Filmen er solgt inn som en kjærlighetshistorie - og handler om forskeren Paul Pentcho som bruker kvantefysikk for å skape kjæresten Lea. Fay Masterson spiller Lea - som du så sist i «Eyes wide shut». Pentcho spilles av Stephen Dorff som har spilt i «I shot Andy Warhol».

Vanlig kinopris

Til tross for noen problemer med programvaren, var det travelt på cyberkinoen «QuantumProject.com» i helgen. Inngangbilletten for å laste ned bilder og lyd koster 50 kroner.

- Vi er opprømte over at John, Fay og Stephen har vært med på å lage filmhistorie, sa presidenten i SightSound.com, Scott Sandler etter at den 30 minutter lange filmen var lagt ut på nettet.

- Nå vet vi hvordan filmskaperne bak den første lydfilmen «The Jazz Singer» følte da de var først med å lage film med dialog. Vi skriver et nytt kapittel i denne historieboken nå, sa produsent Stephen Simon.

Venter på publikum

Produsentene venter at den store publikumshopen kommer klikkende inn først om noen år når bredbånds-teknologien kommer inn i private hjem. Da vil man kunne se internettfilmene på TV'en og først da blir det systematisk satsing på filmproduksjon på nettet, skriver The Guardian.

Eksterne lenker:

Filmens hjemmeside

SPILLER ALKOHOLISERT: John Cleese er en av pionerene som deltar i den første filmen som kun vises på internett.
SKAPEREN :Paul Pentcho er forskeren som skaper en kvinne i PC'en sin.