KOMMENTARER

Da Agnar Mykle falt for Ghita Nørbys smilehull

Den norske forfatteren merket seg tidlig den danske filmdivaen.

SJARMERTE MYKLE: Ghita Nørby i rollen som Embla og Ole Søltoft som Ask Burlefot i filmen «Den røde rubin» (1970). Både den og filmversjonen av Jens Bjørneboes «Uten en tråd» er nylig sendt ut på DVD. Foto: Jan Weincke
SJARMERTE MYKLE: Ghita Nørby i rollen som Embla og Ole Søltoft som Ask Burlefot i filmen «Den røde rubin» (1970). Både den og filmversjonen av Jens Bjørneboes «Uten en tråd» er nylig sendt ut på DVD. Foto: Jan Weincke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

GHITA NØRBY (84) ER i vinden, takket være den mye omtalte podcasten der hun i et par timer fører en høyst motstrebende samtale med en dansk journalist. Saken ble forleden omtalt i Dagbladet av Ola Magnussen Rydje. En reporter hadde gjort en avtale med Nørby om å lage et sju timer langt intervju, men ble møtt av en alt annet enn velvillig skuespiller. Ghita Nørby gikk rett i strupen på sin gjest, men det har ikke hindret Radio24syv i å legge dialogen ut på nettet. Den er mildt sagt underholdende og forteller sitt både om journalistikkens harde bud og om Ghita Nørbys temperament.

FØR NØRBY BLE hele Danmarks Ghita, før hun spilte Ibsens Nora og Hamsuns Marie og siden forførte sitt nordiske publikum i TV-serier som «Matador», «Ørnen» og «Riget», hadde hun en langvarig karriere i danske, erotiske komedier på 1960-tallet. Filmer som «Rikki og mænderne», «Tre piger i Paris», «17 år» og «Elsk…din næste!». Hun fikk også den tvilsomme ære å spille Ask Burlefots drømmekvinne Embla (Ask og Embla er de første menneskene på jorda i norrøn mytologi) i den danske filmversjonen av Agnar Mykles romaner «Lasso rundt fru Luna» og «Sangen om den røde rubin».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer