KOMMENTARER

Den offentlige samtale:

Da Amundsen krysset grensa fra faktabasert til useriøs innvandringsdebatt

En sentral Frp-politiker inntar rollen som sint, usensurert mann foran tastaturet. Det kan i verste fall bidra til radikalisering.

BURDE SENSURERT SEG: Per-Willy Amundsen brukte merkedagen 22. juli til å uttrykke at «folkevandringen fra muslimske land bør opphøre». Det er spesielt å bruke 22. juli til å uttrykke disse holdningene, skriver Amanda Schei. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BURDE SENSURERT SEG: Per-Willy Amundsen brukte merkedagen 22. juli til å uttrykke at «folkevandringen fra muslimske land bør opphøre». Det er spesielt å bruke 22. juli til å uttrykke disse holdningene, skriver Amanda Schei. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Mange fikk seg nok en støkk da et Facebook-innlegg av tidligere justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) dukket opp på 7-årsdagen for terroren 22. juli. Amundsen brukte tilsynelatende anledningen til å kritisere venstresiden og uttrykke at «Vi må begrense innvandringen fra muslimske land til Norge og Europa» og «Jeg forbeholder meg retten til å ytre at folkevandringen fra muslimske land bør opphøre».

Frp presenterte ikke noe annet gjennom sosiale medier i forbindelse med merkedagen, så Amundsens budskap ble sittende. Hans budskap sto i sterk kontrast til det som ble delt fra samtlige av de andre partiene.

Det er helt naturlig at det er ulike meninger om innvandring i Norge, men det er forskjell på å diskutere tall og tiltak, og å regelrett si at en vil stenge ute en hel folkegruppe basert på deres religiøse tilhørighet. Det siste er skummelt.

Amundsen argumenterer som om det er et faktagrunnlag for å ønske en slik politikk, noe det ikke er. Han krysser dermed en grense fra faktabasert til useriøs debatt. Det er også spesielt å bruke 22. juli til å uttrykke disse holdningene. Amundsens ordvalg kan i verste fall bidra til radikalisering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer