Da Andy Warhol designet egen buksesmekk til Rolling Stones

«Sticky Fingers» er sommerens nostalgi-klenodium.

Da Andy Warhol designet egen buksesmekk til Rolling Stones
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en tid da musikere stort sett tenker i retning av låter og ikke album, blir fortidas LP-er med Beatles, Dylan, Led Zeppelin, Pink Floyd og så videre stadig feires som kunstverk der summen av sanger utgjør en helhet.

Sommerens klenodium for nostalgikere, er «Sticky Fingers»-boksen til Rolling Stones; en svær pakke med tjukk, billedrik bok, fotografier, DVD-opptak fra fordums Marquee Club i London, tre CD-er med originalopptak. alternative versjoner, uutgitte livespor og en replika av albumets første singel, «Brown Sugar».

Til magasinet Uncut sier Mick Jagger at han ikke har hørt på plata siden den kom ut, men at den trolig inneholder ti interessante låter og ikke noe fyllkalk. «Kanskje det er derfor du ikke kjeder deg,» sier han.

I London vises en salgsutstilling med bilder tatt av Peter Webb, i forbindelse med «Sticky Fingers». «Mick gjespet,» forteller han. «Jeg har aldri sett maken til gjesping.»

For oss som i motsetning til Mick Jagger har hørt «Sticky Fingers» igjen og igjen, lyser albumet som et konsentrat av Rolling Stones på sitt beste, fra den mektige «Moonlight Mile» til den muntert voggende «Dead Flowers».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer