Da arbeidsgleden forsvant

Du blir målt, men ikke sett - ikke hørt heller. Du er bare et middel som skal bidra til resultater.

SJEF I EGET LIV? «Bli sjef i eget liv» er et populært utsagn, men de fleste av oss er ikke sjefer — I hvert fall ikke på jobben, skriver kronikkforfatteren. 
Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
SJEF I EGET LIV? «Bli sjef i eget liv» er et populært utsagn, men de fleste av oss er ikke sjefer — I hvert fall ikke på jobben, skriver kronikkforfatteren. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Jeg lukker døren på kontoret mitt og tenker over det jeg nettopp hørte. Det var en dame som fortvilet fortalte om jobben sin, en jobb som hun elsket, en jobb hun trivdes med, en jobb der hun fikk brukt sine ressurser både faglig og personlig. Hun var av dem som gledet seg til å gå på jobben - hun var «serviceminded». En lojal arbeidstaker som hadde jobbet der mer enn 25 år fra hun var ung. Inntil det siste året - da hun ble sykemeldt.

Det «tippet» over etter den siste omorganiseringen i fjor. På den store arbeidsplassen med flere hundre ansatte, innførte de nye rutiner, blant annet det som kalles «Free sit». Det betyr i praksis at man må finne en ny plass hver dag. Det medfører blant annet følgende:

• Man må koble opp pc og telefon hver dag

• Forlate plassen «sin» daglig og ikke vite hvor du finner plass neste dag

• Dersom de fleste ansatte skulle være inne samtidig er det heller ikke nok stolplass til alle.

• De som ikke finner sitteplass, må koble seg til en av de mange kontaktene i veggene der de kan jobbe med sin laptop.

Hun og de andre sitter i et åpent kontorlandskap med sterkt innskjerpede regler for den enkelte. Man må ikke snakke høyt, ikke ha verken korte eller lange samtaler. Da kan man bli oppringt med spørsmål som; «var den samtalen nødvendig? De ansatte blir kontrollert på telefonbruken og må vise til at de når de daglige resultatmålene som ledelsen forventer. Det føres statistikk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer