Da Banksy slo til med dette kunstverket, grep myndighetene inn

Beskyldes for å være rasistisk.

FJERNET: Dette kunstverket, produsert av Banksy, fikk ikke stå lenge. Innen 48 timer fjernet myndighetene i Essex maleriet, på det grunnlag av at det framsto rasistisk. Foto: Scanpix
FJERNET: Dette kunstverket, produsert av Banksy, fikk ikke stå lenge. Innen 48 timer fjernet myndighetene i Essex maleriet, på det grunnlag av at det framsto rasistisk. Foto: ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den britiske graffitikunstneren Banksy, som opererer under pseudonym, har gjennom en rekke kunstverk verden over gjort seg svært bemerket. 

Han er kjent for sin spøkefulle humor og sitt samfunnskritiske budskap, noe ikke alle ser ut til å la seg imponere av. 

Denne uka fikk Banksy nemlig lokale myndigheter i Essex på nakken, etter å produsert et kunstverk de mener framstår rasistisk, ifølge The Guardian

- Dra tilbake til Afrika Verket viser fram fem gråfargede duer, hvor en av dem holder en plakat med teksten «migranter er ikke velkommen», og en annen med «dra tilbake til Afrika». Plakatene rettet seg mot en fargerik svale. 

Etter kort tid fikk mydighetene tatt bort kunstverket, hvor de begrunner tiltaket med at budskapet inneholder «støtende og rasistiske ytringer».

Vakte oppsikt Det er ikke første gang Banksy provoserer med kunsten sin. Da han i april laget verket «Mobile Lovers», gikk det bare noen timer før det var revet ned. 

«DRA TILBAKE TIL AFRIKA»: Banksy har gjort seg svært bemerket med sin gatekunst verden over. Foto: NTB Scanpix
«DRA TILBAKE TIL AFRIKA»: Banksy har gjort seg svært bemerket med sin gatekunst verden over. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Han vakte også stor oppsikt da kunstverket «Sirens of the lambs» ble framvist i New York i fjor.

Selv forklare kunstneren at verket var en slags kommentar til grusomheter begått av næringsmiddelindustrien» eller «et vagt og pretensiøst forsøk på å mene noe om tapet av barndommens uskyld».