Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Da Bjørn Ingvaldsen var ni år, snublet han over tyveriutbyttet fra den lokale banken

- Men mamma sa vi ikke kunne ringe politiet, for tenk om det ikke var disse nyinnflyttede unge mennene i nabohuset som sto bak?

MØRK FORHISTORIE: Barne - og ungdomsbokforfatter Bjørn Ingvaldsen hadde en far som stjal. Det endte med Nordisk Råd-nominasjon for boka «Far din» før jul. Foto: Erik Norrud
MØRK FORHISTORIE: Barne - og ungdomsbokforfatter Bjørn Ingvaldsen hadde en far som stjal. Det endte med Nordisk Råd-nominasjon for boka «Far din» før jul. Foto: Erik Norrud Vis mer

Året var 1971. Barnebokforfatter Bjørn Ingvaldsen var ni år, på sommerferie hos besteforeldrene i Eidfjord i Hardanger, og overbevist om at han hadde oppklart et ran.

- Noen hadde brutt seg inn den lokale banken og rømt av gårde med alle myntene - sedlene fikk de ikke tak i - og dette var det eneste folk i Eidfjord snakket om. Like ved huset til besteforeldrene mine lå det ei steinrøys som nabogutten og jeg pleide å klatre i. En dag fant vi dungevis med tiøringer mellom steinene. Neve på neve, sikkert hundre kroner til sammen, og det var nesten bare én plass de kunne stamme fra, for tiøringene var skinnende nye og blanke. Men mamma sa vi ikke kunne ringe politiet, for tenk om det ikke var disse nyinnflyttede unge mennene i nabohuset som sto bak? Da ville vi jo bare ha ødelagt sommerferien for dem?

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

PLUSS TIL 1. AUGUST

HELGEKUPP

1 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP PLUSS TIL 1. AUGUST

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

PLUSS TIL 1. AUGUST 1 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?