Bob Dylan

Da Bob Dylan fant meningen med livet via Gud og Jesus

Ny CD-boks kaster lys over en merkelig del av karrieren.

PÅ TURNE: Bob Dylan gjennomførte 79 konserter med de religiøse sangene i USA i 1979-1980 og deretter 54 til i USA og Europa i 1981. Fra showet i Oslo 9. juli 1981 er låta "When You Gonna Wake Up?" med i boksen. Til venstre Fred Tackett, som satte sterkt preg på arrangementene. Foto: Baron Walman
PÅ TURNE: Bob Dylan gjennomførte 79 konserter med de religiøse sangene i USA i 1979-1980 og deretter 54 til i USA og Europa i 1981. Fra showet i Oslo 9. juli 1981 er låta "When You Gonna Wake Up?" med i boksen. Til venstre Fred Tackett, som satte sterkt preg på arrangementene. Foto: Baron Walman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På sangen «With God On Your Side», sang Bob Dylan i 1964: «And you never ask questions when God's on your side.» Den gangen var det ironisk ment. Da han kom med albumet «Slow Train Coming» i 1979, hadde Bob Dylan fått et helt annet forhold til å ha Gud ved siden av seg. Etter å ha gjennomført 114 konserter verden rundt i 1978, var han blitt en troende kristen. Han hadde en klassisk frelsesopplevelse på et hotellrom i november 1978. Jesus fylte rommet. Dylan ble medlem av menigheten Vineyard Christian Fellowship. De påfølgende tre åra skrev han gospellåter og salmer i sin egen stil, med tekster som uttrykte en uforbeholden kristen tro. Tvilen, som hadde vært Bob Dylans varemerke, var forlatt. Dylan hadde funnet svaret på tilværelsens gåter.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer