Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Da Capo»-reality

NRK vurderer å gå nye veier innen realitysjangeren. NRK Troms har planer om å lage en ny virkelighets-tv-serie der pensjonister skal bo sammen og løse oppgaver - og ingen skal stemmes ut.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Realityserien, som kanskje skal sendes på NRK til høsten eller til våren, går foreløpig under navnet «De gamle har det godt».

I går fortalte NRKs sjef på Tyholt i Trondheim, Kari Werner Øfsti, at NRK Troms planlegger å prøvefilme en ny virkelighets-tv-serie der bare pensjonister får delta.

De godt voksne deltakerne skal bo under samme tak og løse en rekke oppgaver. Det er tenkt som en snill realityversjon, siden ingen av pensjonistene skal stemmes ut.

Mot strømmen

Et Da Capo-reality er helt ulikt andre virkelighets-tv-programmer, som hittil nesten utelukkende har rettet seg mot unge seere.

Programdirektør Hans-Tore Bjerkaas i NRK bekrefter at også NRKs underholdningsavdeling planlegger nye realityprogrammer.

- Det er flere under vurdering. Jeg vil kalle det for underholdningsserier, men jeg vil ikke kommentere enkeltprosjekter, sier Bjerkaas, som mandag vil offentliggjøre statskanalens sendeplaner for høsten.

- Ikke et maktspill

Dagbladet vet at det internt diskuteres om NRK som allmennkringkaster skal vrake fakta- og folkeopplysningsprogrammer til fordel for lettere reality-tv-satsinger. Werner Øfsti kan dermed mistenkes for å slippe nyheten om nytt realityprogram, fordi Trondheim risikerer å få fjernet det prisbelønte populærmagasinet «Schrødingers katt». Selv avkrefter hun disse ryktene.

- Jeg er helt sikker på at NRK også i framtida kommer til å satse på mange typer underholdnings- og faktaprogrammer. Disse to ulike programtypene er ikke noen motpoler. Vi trenger begge, sier Werner Øfsti.

- Hva sier du hvis «Schrødingers katt» forsvinner?

- En programtittel er ikke det viktigste, men jeg ville synes det hadde vært synd om NRK ikke hadde en god dekning av forskningsstoff, sier Werner Øfsti.

Får støtte

Ferskt rådsmedlem i Kringkastingsrådet, partisekretær Bård Vegar Solhjell i SV, ønsker reality-tv-programmer på statskanalen.

- Jeg synes godt at NRK kunne vært mer frampå innen denne sjangeren. NRK kan lage slike programmer med langt høyere kvalitet enn det som er vist hittil, sier Solhjell til Dagbladet.

I NRK Troms er munnene lukket:

- Jeg vil ikke kommentere dette i det hele tatt, sier distriktsredaktør Jan Ditlev Hansen ved NRK Troms.

<B>REALITY FOR PENSJONISTER: Kanskje får vi se en slik scene når NRK får sitt virkelighets-TV på lufta.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!