Da den gamle krimhelten så seg og selveste Derrick på på utstilling, slo han til

«Harry Klein» møtte norsk kunstner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ARENDAL/OSLO (Dagbladet): Nylig besøkte den tyske skuespilleren Fritz Wepper Norge i forbindelse med kortfilm «Gamle venner», som han medvirker i.

Møte med en krimhelt Han skulle møte kunstneren Daniel Østvold i Oslo, men pga. forsinkelser, dro han rett til Arendal og filmpremiere. Men det forhindret ikke kunstneren «å ta opp forfølgelsen» og møtte en av sine stor krimhelter.

- Da tok jeg like godt med meg skulpturene og dro til Arendal og fikk møtt Fritz Wepper og overrakt ham dem, sier Østvold.

- Det startet med at jeg stilte ut noen Derrick-skulpturer på Galleri Gamle Oslo i desember/januar. Skuespilleren Knut Walle besøkte utstillingen og informerte Fritz Wepper, som spilte Harry Klein i «Derrick»-serien. Wepper reagerte positivt og holdt av to av skulpturene, sier Østvold.

Opptatt av «Derrick» Kunstneren har i mange år vært opptatt av de to tyske krimheltene, og har laget flere bilder og skulpturer av dem.

- Det ble et spesielt og hyggelig møte.

- Jeg har alltid vært opptatt av Derrick, som ble produsert fra 1978 til 1994, og går i reprise nå. Gjensynet på tv resulterte i en serie nye skulpturer og malerier hvor jeg fokuserer på kjemien mellom de to hovedkarakterene, Stefan Derrick og Harry Klein.

Filmatisk atmosfære Daniel Østvold mener den unike kjemien mellom skuespillerne Horst Tappert og Fritz Wepper er nøkkelen til seriens suksess. Han mener den kan sammenliknes med spenningen mellom hovedpersonene i store rockband, som Jagger og Richards i Rolling Stones eller Ray og Dave Davies i The Kinks.

- Jeg forsøker også å gi skulpturene og maleriene en filmatisk atmosfære uten å dokumentere eller illustrere Derrick-serien på direkte vis.

- Fritz Wepper poengterte nettopp dette. Han satte pris på at arbeidene mine er frie tolkninger. Wepper mener at det handler om et renessansepreget prosjekt, hvor arbeidsprosessen går ut på å gjenoppdage serien fra en ny vinkel.

GAMLE HELTER: Fritz Wepper og Horst Tappert, bedre kjent som Stefan Derrick og Harry Klein. Foto: Scanpix
GAMLE HELTER: Fritz Wepper og Horst Tappert, bedre kjent som Stefan Derrick og Harry Klein. Foto: Scanpix Vis mer

«Derrick»

• Tysk krimserie med Stephan Derrick som etterforsker Horst Tappert og Fritz Wepper som assistenten Harry Klein.
• Den mest populære tyske kriminalserien gjennom tidene. Ble laget 281 episoder 1974 til 1998.
• Derrick er eksportert til mer enn 100 land, og blir for tida vist i reprise på norsk tv.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer