Da denne filmen ble spilt inn, lurte folk på om de måtte ringe politiet

Silje Salomonsen ble både gul og blå av disse scenene fra den nye filmen «Eventyrland».

I den snart kinoklare filmen «Eventyrland», som Dagbladet i dag kan vise den ferske traileren til, har Stavanger-regissøren Arild Østin Ommundsen etter 16 års samarbeid endelig gitt kona, Silje Salomonsen, en hovedrolle.

Det skjer i en film der hun spiller en drapsdømt kvinne som forsøker å gjenvinne kontakt med sin unge datter - spilt av parets egen datter - og får gjennomgå i brutale voldsscener.

- Jeg tenker ikke på at hun er kona mi når vi lager film. Vi har jobbet sammen siden 1996, men ikke vært mann og kone hele den tida. det tok ni år før vi fant ut at det var noe annet der, sier han.

- Det sagt, får man jo en viss glede av å se kona bli banket opp, fleiper han.

Voldsscenene var nøye innøvd og skjedde under kontrollerte, trygge forhold, understreker regissøren.

- Likevel var det enkelte dager Silje ble både gul og blå. Men hun likte det selv, sier han.

Ommundsen har ikke bare regissert Eventyrland - han gjorde alt fra å filme til å ta opp lyd og klippe filmen. Det er også han som har skrevet manus. Og det var skuespillerne selv som ble satt til å dekorere settet.

Som et enmanns filmcrew var det ikke alltid omgivelsene skjønte hva som foregikk da de spilte inn scener i Stavanger.

- En dag da vi filmet i byen kom det folk bort til oss og lurte på om de måtte ringe politiet, sier Ommundsen.

En bieffekt av arbeidsmetoden er at filmen er laget med et minimalt budsjett og uten støtte fra Norsk Filminstitutt. Det var filmskaperens eget valg.

- Jeg ville jobbe nesten som om det var en dokumentar, og mener det har gitt filmen en nerve og følelse av ekthet, sier Ommundsen.