Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Da det ble foreslått å tulle med barnesexdukker, satte de andre ned foten

«Mandagsklubben» er tilbake i ny innpakning.

NYE «MANDAGSKLUBBEN»:  Programlederne, fra venstre: Dag Sørås, Calle Hellevang-Larsen, Else Kåss Furuseth og Anne Rimmen. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet
NYE «MANDAGSKLUBBEN»: Programlederne, fra venstre: Dag Sørås, Calle Hellevang-Larsen, Else Kåss Furuseth og Anne Rimmen. Foto: Kristin Svorte / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): - I bunnen er programmet det samme, men det kommer i en ny innpakning. Det er litt vanskeligere å være hundre prosent brennaktuelle i dag, sier TVNorge-profilen Anne Rimmen.

I ti uker framover har programlederen ansvaret for å holde Norges humorelite i tøylene når den tredje versjonen av aktualitetsshowet «Mandagsklubben» har premiere på TVNorge i kveld.

Ville tulle med sexdukker

Dagbladet møtte Rimmen, Else Kåss Furuseth, Dag Sørås og Calle Hellevang-Larsen i forkant av kveldens premiere.

- Hvilke temaer er det ikke aktuelt å tulle med?

- Dag ville gjerne tulle med sexdukkene i barnestørrelse som ble tatt i tollen, men vi andre satte ned foten, sier Kåss Furuseth.

Mye har forandret seg siden «Mandagsklubben»-konseptet først gikk på tv for 20 år siden. Blant annet holdt nyheter og aktualitetssaker seg ferskere lenger da Thomas Giertsen, Kari Gjæver Pedersen og Bjarte Hjelmeland lanserte konseptet i 1996.

- På 90- og 2000-tallet kunne de sitte med papiraviser å ha oversikt. Nå blir nyheter gammelt og utdatert veldig fort. Det gjelder å ha egne vinklinger og finne trender vi kan tulle med, sier Rimmen.

- Jeg har jo veldig lyst til å møte opp på mandag med kors i halsen og høyhalset genser, men det er allerede for seint, sier komiker Kåss Furuseth.

- Lover takhøyde

Kåss Furuseth og Sørås er Rimmens faste makkere. Videre rullerer Harald Eia, Thomas Giertsen, Atle Antonsen og Jon Almaas som faste paneldeltakere, og med tittelen utegående reporter har Hellevang-Larsen ansvaret for å lage videoinnslag fra verdenen utenfor studioveggene.

«Mandagsklubben» spilles inn bare to timer før programmet går på lufta, noe som gir lite rom for korrigering og «sensur».

- Fikk dere også den mailen om at de ikke kan redde oss i klippen, spør Kåss Furuseth i et dårlig forsøk på å kamuflere egen nysgjerrighet. Anses kollegaene også som løse kanoner?

- Nei, svarer Rimmen, Sørås og Hellevang-Larsen og ler.

Uinterissert i sport

Gjengen framstår allerede som en sammensveiset, men i beste fall dysfunksjonell, humorfamilie, og i rollen som beroligende barnefar titter TVNorges humorsjef, Rasmus Gjertsen Øyen, opp fra bak en avis og forteller betryggende til Dagbladet at «takhøyden blir stor».

TO MED HØYDESKREKK: Panelhumorister Else Kåss Furuseth og Dag Sørås holder seg lengst mulig unna rekkverket, mens programleder Anne Rimmen holder en svevelysten, utegående reporter, Calle Hallevang-Larsen i tøylene. Foto: Kristin Svorte
TO MED HØYDESKREKK: Panelhumorister Else Kåss Furuseth og Dag Sørås holder seg lengst mulig unna rekkverket, mens programleder Anne Rimmen holder en svevelysten, utegående reporter, Calle Hallevang-Larsen i tøylene. Foto: Kristin Svorte Vis mer

- Jeg har aldri vært med på noe skikkelig bra på tv før, så dette blir uvant for meg. Jeg må for eksempel begynne å følge med på sport. Jeg er egentlig totalt uinteressert, sier Dag Sørås, som tror at en av fanesakene hans i programmet vil være å forsvare Donald Trump.

Jonas Gahr Støre (Ap), Erna Solberg (H), Knut Arild Hareide (Krf) og Hege Storhaug i Human Rights Service er bekreftet som gjester gjennom de fire første sendingene.

Shots ble nedstemt

- Blir det øl på bordet, eller er norsk tv-bransje blitt for streit?

- Alle skal kunne velge fritt hva de vil drikke. Jeg tenkte på shots, men det ble nedstemt av de andre. Man må jo passe seg, en liten shottekonk i baren og plutselig våkner man opp neste dag i en sofa med Jonas Gahr Støre , sier Kåss Furuseth.

- For min del tror jeg det blir vann, sier Rimmen.

- Du kan jo putte litt konditorfarge i, så det ser ut som en drink, sier utegående reporter Calle Hellevang Larsen.

- Det har vært mange skandaler opp gjennom åra fra både «Mandagsklubben» og «Torsdagsklubben», får vi det fra dere også?

- Nei, vi skal ikke tisse på Se og Hør og brenne flagg. Vi må tenke i nye baner. For å si det sånn: Om min brodd og satire kan bidra til å endre det forkvakla kvinnesynet her i landet eller felle en regjering, så er ikke det meg i mot. Samme hvilken regjering altså, sier Kåss Furuseth.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media