AKTUELL: Mary Beard (62) er en kjent og respektert britisk historieprofessor, feminist og mediepersonlighet som nå er aktuell i Norge med boken Kvinner &amp; Makt – Et manifest på Cappelen Damm. På BBC vises nå serien Civilisations, der hun medvirker sammen med David Olusoga og Simon Schama.<br>Foto: NTB Scanpix
AKTUELL: Mary Beard (62) er en kjent og respektert britisk historieprofessor, feminist og mediepersonlighet som nå er aktuell i Norge med boken Kvinner & Makt – Et manifest på Cappelen Damm. På BBC vises nå serien Civilisations, der hun medvirker sammen med David Olusoga og Simon Schama.
Foto: NTB ScanpixVis mer

Da det glapp for Mary Beard, fikk hun en skyllebøtte som flere burde trekke lærdom av

Nå aktuell med bok.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

En gang da jeg-personen i Nick Hornbys bok «Tribunefeber» (Fever Pitch 1992) er og ser sitt kjære Arsenal, gjør en av lagets svarte stjerner ei grov tabbe, og Nick øyner en blodfan i bar overkropp rett bak som reiser seg for å brøle noen gloser. På dette tidspunkt var engelsk fotball fremdeles en arbeiderklassesport, men glasstaket var i ferd med å sprenges for de anglo-afrikanske spillerne, så rasistiske tilrop var ikke lenger akseptert.

Hornby føler seg imidlertid ikke trygg, og tærne hans krøller seg nervøst i det hooliganen åpner munnen. Men til alt hell kom det ikke noe «b-ord» («n-ordet» var allerede blitt avleggs), og spilleren slapp unna med å bli kalt «you c*nt», og ikke det langt verre «you bl**k c*nt». Heldigvis var det ingen kvinner på britiske tribuner på den tiden (vi kan ane grunnen), men nå er jo dette blitt underholdning for middelklassefamilier, så vi må langt nedover i divisjonene for å høre skikkelig bannskap.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn