Da det glapp for Mary Beard, fikk hun en skyllebøtte som flere burde trekke lærdom av

Nå aktuell med bok.

AKTUELL: Mary Beard (62) er en kjent og respektert britisk historieprofessor, feminist og mediepersonlighet som nå er aktuell i Norge med boken Kvinner & Makt – Et manifest på Cappelen Damm. På BBC vises nå serien Civilisations, der hun medvirker sammen med David Olusoga og Simon Schama.Foto: NTB Scanpix
AKTUELL: Mary Beard (62) er en kjent og respektert britisk historieprofessor, feminist og mediepersonlighet som nå er aktuell i Norge med boken Kvinner & Makt – Et manifest på Cappelen Damm. På BBC vises nå serien Civilisations, der hun medvirker sammen med David Olusoga og Simon Schama.
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En gang da jeg-personen i Nick Hornbys bok «Tribunefeber» (Fever Pitch 1992) er og ser sitt kjære Arsenal, gjør en av lagets svarte stjerner ei grov tabbe, og Nick øyner en blodfan i bar overkropp rett bak som reiser seg for å brøle noen gloser. På dette tidspunkt var engelsk fotball fremdeles en arbeiderklassesport, men glasstaket var i ferd med å sprenges for de anglo-afrikanske spillerne, så rasistiske tilrop var ikke lenger akseptert.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden
Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer