Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Da det glapp for Mary Beard, fikk hun en skyllebøtte som flere burde trekke lærdom av

Nå aktuell med bok.

AKTUELL: Mary Beard (62) er en kjent og respektert britisk historieprofessor, feminist og mediepersonlighet som nå er aktuell i Norge med boken Kvinner &amp; Makt – Et manifest på Cappelen Damm. På BBC vises nå serien Civilisations, der hun medvirker sammen med David Olusoga og Simon Schama.<br>Foto: NTB Scanpix
AKTUELL: Mary Beard (62) er en kjent og respektert britisk historieprofessor, feminist og mediepersonlighet som nå er aktuell i Norge med boken Kvinner & Makt – Et manifest på Cappelen Damm. På BBC vises nå serien Civilisations, der hun medvirker sammen med David Olusoga og Simon Schama.
Foto: NTB Scanpix Vis mer

En gang da jeg-personen i Nick Hornbys bok «Tribunefeber» (Fever Pitch 1992) er og ser sitt kjære Arsenal, gjør en av lagets svarte stjerner ei grov tabbe, og Nick øyner en blodfan i bar overkropp rett bak som reiser seg for å brøle noen gloser. På dette tidspunkt var engelsk fotball fremdeles en arbeiderklassesport, men glasstaket var i ferd med å sprenges for de anglo-afrikanske spillerne, så rasistiske tilrop var ikke lenger akseptert.

Hornby føler seg imidlertid ikke trygg, og tærne hans krøller seg nervøst i det hooliganen åpner munnen. Men til alt hell kom det ikke noe «b-ord» («n-ordet» var allerede blitt avleggs), og spilleren slapp unna med å bli kalt «you c*nt», og ikke det langt verre «you bl**k c*nt». Heldigvis var det ingen kvinner på britiske tribuner på den tiden (vi kan ane grunnen), men nå er jo dette blitt underholdning for middelklassefamilier, så vi må langt nedover i divisjonene for å høre skikkelig bannskap.

Prøv Pluss i 1 måned for 1 krone – og få med gratis Dplay

Dagbladet Pluss - Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

Dplay Premium - Discoverys strømmetjeneste som samler det beste innholdet fra Norges, og verdens største TV-kanaler.

1 MÅNED

Få med Dplay GRATIS i 1 måned

1 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 1 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

GRATIS Abonnementet fornyes automatisk til 79,-/måned

Dagbladet Pluss – *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Dplay Premium – Tilbudet må benyttes innen 17. juni 2020 og gjelder for nye Dplay-abonnenter. Ingen bindingstid. Etter at gratisperioden er utløpt, forlenges abonnementet automatisk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Tilbudet er dessverre ikke tilgjengelig via Dagbladet iOS app

Ordinære priser - Dagbladet Pluss

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE - BETAL MINDRE

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) etter tilbudsperioden når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?