Da Dylan sviktet Baez

DVD: «No Direction Home», regi: Martin ScorseseBOK: «Bob Dylan Minnebok 1956 - 1966», Robert Santelli

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

  • Les flere bokanmeldelser og filmanmeldelser

DVD/BOK: Med bakgrunn i 40-årsjubileet for Bob Dylans innspilling av «Like a Rolling Stone» kommer en strøm av Bob Dylan-produkter på markedet. På vårparten kom boka «Like a Rolling Stone - Bob Dylan at the Crossroads», en omfattende analyse av denne skjellsettende sangen, skrevet av Greil Marcus, en av USAs høyest respekterte kulturkritikere.

NÅ KOMMER EN FORSEGGJORT såkalt minnebok, bygd på ti år av sangerens liv, et kunstferdig designet verk full av faksimiler av avisklipp, billetter, programhefter, annonser, promo-materiale og så videre fra åra 1956- 1966. Boka kommer samtidig i norsk og amerikansk utgave.

Men først og fremst kommer Martin Scorseses dokumentar om Dylan, en tre timer og 27 minutter lang filmfortelling om Dylans liv fram til motorsykkelulykken som satte ham ut av spill 29. juli 1966. Teksten i scrapboka følger omtrent manus til filmen, og er forsynt med en Dylan intervju-CD. Hele veien dreier det seg om den tidlige delen av Bob Dylans liv - den han selv også valgte å legge mest vekt på i boka «Memoarer del 1», som kom ut i fjor. Ettersom Dylan selv også er involvert i både minneboka og filmen, kan det virke som om det er svært om å gjøre for sangeren å skille skitt og kanel i sin egen livshistorie. Dette betyr ikke at for eksempel Scorseses film er en kritikkløs helgenfortelling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer