KOMMENTARER

Da Elton John ble helt edru i 1991, fikk han et nytt oppheng. Fotografier.

Viser stor fotosamling på Tate Modern i London.

RADIKALT BLIKK: Irving Penns forvridde portrett av Elton John fra 1997 på utstillingen «The Radical Eye» på Tate Modern i London. Foto: Nils Jorgensen/REX/Shutterstock/NTB Scanpix
RADIKALT BLIKK: Irving Penns forvridde portrett av Elton John fra 1997 på utstillingen «The Radical Eye» på Tate Modern i London. Foto: Nils Jorgensen/REX/Shutterstock/NTB Scanpix


Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Fotografiet har lenge og av mange blitt betraktet som billedkunstens fattige fetter. Ikke nå lenger. Takket være kyndige samlere har fotokunst blitt en favorittgren. Prisene fyker til værs. Nå skjer det faktisk at ett enkelt fotografi selges for millionbeløp på det internasjonale markedet.

Derfor er en helt fersk utstilling på Tate Modern i London omfattet med enorm interesse. Tittelen er «The Radical Eye: Modernist Photography from the Sir Elton John Collection». 200 fotografier fra Elton Johns samling på nesten 8000 verk er stilt ut for første gang i Storbritannia. Der vises også en video hvor den berømte musikeren forklarer hvordan han ble hekta på fotokunst.

Historien går omtrent slik: Elton John erstattet én type avhengighet – av alkohol og narkotika – med en annen, nemlig fotokunst. Han kom ut fra en langvarig rehabilitering og begynte å se seg selv og sine omgivelser med nye øyne. Det han så var en typisk rockstjerne med veggene fulle av gullplater og trofeer. Han solgte unna det meste hos Sotheby’s.

«Det var som om jeg begynte å se med et klart blikk ... Det er blitt min største lidenskap ved siden av musikken,» sier han i et intervju med The Guardian etter utstillingsåpningen før helgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer