Da førstemann på månen møtte full nordmann

22. juli er det 50 år siden de første menneskene satte sine føtter på månen og det må feires etter alle kunstens regler.

MÅNELYST: Artikkelforfatter Sverre Gunnar Haga møtte i 2006 en av sine helter, astronaut Neil Armstrong, som alltid var en stillfaren mann og som ikke ønsket et gravsted dit folk skulle valfarte, men hans aske er spredt med alle vinder, og her er historien om møtet, men mest om det det eventyret som fanst sted for 50 år siden. Foto: Privat.
MÅNELYST: Artikkelforfatter Sverre Gunnar Haga møtte i 2006 en av sine helter, astronaut Neil Armstrong, som alltid var en stillfaren mann og som ikke ønsket et gravsted dit folk skulle valfarte, men hans aske er spredt med alle vinder, og her er historien om møtet, men mest om det det eventyret som fanst sted for 50 år siden. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Tranqulity base, 20. juli 1969: Neil Alden Armstrong står på et øde, folketomt, goldt, fargeløst, – ja, et nærmest måneaktig landskap.

«The surface is fine and powdery. I can kick it up loosely with my toe», rapporterer han tilbake til hovedbasen i Houston, USA. Han har akkurat sagt noe om små skritt og store sprang, cirka 380 000 kilometer unna der jeg selv ligger og sover, syv måneder gammel.

Gjør et sommerkupp på Dagbladet Pluss

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Sommerkupp: Spar 80 % på kvartalsabonnement!

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer. Få full tilgang ved å abonnere på Dagbladet Pluss. Akkurat nå får du 80 % rabatt på kvartalsabonnement.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

99,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)
Sommerkupp - 80 % rabatt!

49,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer