Du leser nå Dagbladet Pluss
MÅNELYST: Artikkelforfatter Sverre Gunnar Haga møtte i 2006 en av sine helter, astronaut Neil Armstrong, som alltid var en stillfaren mann og som ikke ønsket et gravsted dit folk skulle valfarte, men hans aske er spredt med alle vinder, og her er historien om møtet, men mest om det det eventyret som fanst sted for 50 år siden. Foto: Privat.
MÅNELYST: Artikkelforfatter Sverre Gunnar Haga møtte i 2006 en av sine helter, astronaut Neil Armstrong, som alltid var en stillfaren mann og som ikke ønsket et gravsted dit folk skulle valfarte, men hans aske er spredt med alle vinder, og her er historien om møtet, men mest om det det eventyret som fanst sted for 50 år siden. Foto: Privat. Vis mer

Da førstemann på månen møtte full nordmann

22. juli er det 50 år siden de første menneskene satte sine føtter på månen og det må feires etter alle kunstens regler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Tranqulity base, 20. juli 1969: Neil Alden Armstrong står på et øde, folketomt, goldt, fargeløst, – ja, et nærmest måneaktig landskap.

«The surface is fine and powdery. I can kick it up loosely with my toe», rapporterer han tilbake til hovedbasen i Houston, USA. Han har akkurat sagt noe om små skritt og store sprang, cirka 380 000 kilometer unna der jeg selv ligger og sover, syv måneder gammel.

Prøv Pluss for 1 krone

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

LES LENGRE - BETAL MINDRE

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer