Da Fra Lippo Lippi skulle ta Amerika

Fra new wave til høyglanset 80-tallsmelankoli og Steely Dan-legende i produsentstolen.

VESTKYST: Fra Lippo Lippis Per Øystein Sørensen (t.h.) og Rune Kristoffersen i Studio E i Warner Brothers Recording Studio i Cumpton Street i North Hollywood, Los Angeles, i 1987. Bak miksebordet:  Steely Dan-legende og produsent Walter Becker med assistenten Roger Nichols, samt Nichols' assistent, Russell Bracher. Nå er Fra Lippos samlede produksjon nytugitt i en samleboks på vinyl og cd. FOTO: Rolf M. Aagaard / Aftenposten / SCANPIX
VESTKYST: Fra Lippo Lippis Per Øystein Sørensen (t.h.) og Rune Kristoffersen i Studio E i Warner Brothers Recording Studio i Cumpton Street i North Hollywood, Los Angeles, i 1987. Bak miksebordet: Steely Dan-legende og produsent Walter Becker med assistenten Roger Nichols, samt Nichols' assistent, Russell Bracher. Nå er Fra Lippos samlede produksjon nytugitt i en samleboks på vinyl og cd. FOTO: Rolf M. Aagaard / Aftenposten / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Studio E i Warner Brothers Recording Studio i North Hollywood, Los Angeles: Her har folk som Ry Cooder, Rickie Lee Jones, Michael McDonald og Van Halen spilt inn plater.

MEN EN VÅRDAG i 1987 er det Rune Kristoffersen og Per Øystein Sørensen, også kjent som Fra Lippo Lippi, som lytter til en fersk tagning fra innspillingen av albumet de håper skal bli deres internasjonale gjennombrudd.

I produsentstolen: Den notoriske perfeksjonisten og Steely Dan-legenden Walter Becker med sin faste tekniker, Roger Nichols. På tapen: To Nesodden-gutter sammen med et kremlag av vestkystens sessionlegender, anført av Jeff Porcaro, Tom Scott, Paulinho Da Costa og Abraham Laboriel.

Forbruket av noen av verdens beste trommeslagere er høyt. Legenden Jim Keltners innsats aldri kommer aldri med på det ferdige prouktet. Timene, dagene og ukene går mens Becker filer detaljer, slik han var kjent for å gjøre også når Steely Dan spilte inn sine klassiske album.

Mer om det litt senere, når vi har avklart for yngre lesere hvem Fra Lippo Lippi er:

FRA LIPPO LIPPIS drøyt ti år lange karriere må være en av de merkeligere reisene i norsk pophistorie. Da de dukket opp på den norske musikkscenen i 1981, var det med ganske mistrøstig postpunk-melankolia, kraftig inspirert av samtidige størrelser som Joy Division og The Cure. Men allerede på andrealbumet «Small Mercies» fant bandet sitt eget, mer distinkte poputtrykk, med en stadig mer helhjertet omfavnelse av bittersøte hooks, catchy, mollstemte refrenger, og et mer keyboardbasert og syntetisk lydbilde.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer