Ideer

Da granatene smalt i 1978

40 år siden FN-Ola inntok Sør-Libanon.

40 ÅR ETTER: Norske FN-soldater i den nye UNIFIL-styrken etablerer seg i Libanon 1978. Norge sendte en bataljon med 750 mann. Her en norsk FN-soldat på en vaktpost. Dagbladets utenriksreporter, Jan Erik Smilden, var på plass i 78 og skriver om minnene 40 år etter.Foto: NTB Scanpix
40 ÅR ETTER: Norske FN-soldater i den nye UNIFIL-styrken etablerer seg i Libanon 1978. Norge sendte en bataljon med 750 mann. Her en norsk FN-soldat på en vaktpost. Dagbladets utenriksreporter, Jan Erik Smilden, var på plass i 78 og skriver om minnene 40 år etter.Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

EBEL ES-SAQI (Dagbladet):

Førti år gir grunn til mimring: Mars måned 1978 nærmer seg slutten, og jeg sitter på trappa til Arazim Hotel i Metulla, den østlige israelske grensebyen til Libanon. Det første norske forpartiet av FN-soldater som skal settes inn i Sør-Libanon etter den israelske invasjonen, er på vei. Jeg har vært inne i krigsområdet de siste dagene, og en av mine artikler til Dagbladet har tittelen «Et lite helvete venter på de norske FN-soldatene».

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer