Ideer:

Da hiphopen kom til Norge

NRK-dokumentaren « Takin Ova» tok utgangspunkt i filmen «Beat Street» og 1984 som starten for norsk hiphops «første bølge». Hvordan var så opptakten til dette?

Begynnelsen: Hvis vi spoler tilbake, er det noen begivenheter som er viktigere enn andre da hiphopen kom til Norge, skriver Rune Johan Krumsvik. Foto: Hans Jørgen Brun
Begynnelsen: Hvis vi spoler tilbake, er det noen begivenheter som er viktigere enn andre da hiphopen kom til Norge, skriver Rune Johan Krumsvik. Foto: Hans Jørgen Brun Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I det stille har en pioner innen hiphop, Grandmaster Flash turnert i Norge denne sommeren. Norsk hiphop er mer populær enn noensinne og NRK-dokumentaren «Takin Ova» har fått mye oppmerksomhet.

Hvis vi spoler tilbake, er det noen begivenheter som er viktigere enn andre da hiphopen kom til Norge.

Allerede seinhøsten 1979 kom en av tre låter som skulle bli lydsporene til manges ungdomstid. Selv om DJ Kool Herc blir regnet som hiphopens far, som allerede tidlig på 1970-tallet arrangerte «block-parties» i Sør-Bronx (New York), var det Sugar Hill Gangs' «Rappers Delight» som sto for det første kommersielle gjennombruddet for hiphop internasjonalt.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer