Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Da hun døde torsdag, var Zaha Hadid verdens mest ettertraktede og kontroversielle arkitekt

Zaha Hadid (1950-2016).

STJERNESTATUS: Zaha Hadid gikk fra å være teoretiker med urealiserbare ideer, til å bli en av verdens mest etterspurte og debatterte arkitekter. Foto: NTB Scanpix
STJERNESTATUS: Zaha Hadid gikk fra å være teoretiker med urealiserbare ideer, til å bli en av verdens mest etterspurte og debatterte arkitekter. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hel verden av arkitekturinteresserte ble slått i bakken da meldingen kom om at Zaha Hadid var død. 65 år er ingen alder for en arkitekt.

Selv om vi nylig har fått superstjerner i 40-åra, som Bjarke Ingels og Alejandro Aravena, har det vanlige vært at hardtarbeidende arkitekter opplever ære og berømmelse når de er «godt voksne». Mange av de mest markante navnene de siste år - folk som Norman Foster, Jean Nouvel og Frank Gehry - er alle godt over pensjonsalder.

Dessuten var det lite som tydet på at Hadid var svekket på noe vis. Zaha Hadid Architects har vokst til mer enn 400 ansatte og har en rekke store prosjekter på gang over hele kloden, i tillegg til futuristiske sko, parfyme for Donna Karan, veske for Fendi og en rekke andre designobjekter. Hadid framsto som en ustoppelig kraft, en stadig sterkere merkevare som formet våre ideer og omgivelser på godt og vondt.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

Få tilgang på egne premiumartikler, videodokumentarer, eAvisa og Magasinet.

1 UKE

PRØV PLUSS

1 kr*

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 1 kr* uke. Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr måned. Fornyes automatisk til 99,-/måned

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (99,-/måned) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

LES LENGRE- BETAL MINDRE

66 kr/mnd**

(Fornyes automatisk til 99,-/måned)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 66 kr/mnd** i 12 måneder. Fornyes automatisk til 99,-/måned

**Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinærpris måned (99kr). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris etter tilbudsperioden (55,-/uke). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet har 12 måneder avtaleperiode og du betaler 66,-/måned. Deretter fornyes abonnementet løpende til ordinær pris måned (99,-). Du kan si opp når som helst, men abonnementet løper ut avtaleperioden.
  • Øvrige abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?