Drama i Operaen:

Da hun kom tilbake, var stillingen hennes fjernet. Nå må Operaen betale erstatning

- Hun ville markere en grense for hva man kan akseptere av dårlig behandling fra ledere, sier kvinnens advokat.

RETTSSAK: Den tidligere mellomlederen i Operaen mener hun er usaklig oppsagt. Nå har hun fått medhold i Oslo tingrett. FOTO: NTB Scanpix
RETTSSAK: Den tidligere mellomlederen i Operaen mener hun er usaklig oppsagt. Nå har hun fått medhold i Oslo tingrett. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Retten har dømt Den Norske Opera og Ballett til å betale 379 558 kroner i erstatning til en mellomleder som saksøkte operaen for usaklig oppsigelse.

Mellomlederen opplevde at hun var blitt forsøkt fjernet fra jobben, på grunn av en konflikt med to andre ledere ved Operaen.

I tillegg til erstatningen må Operaen også betale 50 000 kroner i oppreisning til mellomlederen, og de må også betale saksomkostningene.

- Hun er først og fremst glad for at retten tydelig har konkludert om at Operaens behandling av hennes arbeidsforhold har vært uakseptabel på flere måter, sier Henning Heitmann, fra advokatfirmaet Steenstrup Stordrange, som representerer mellomlederen.

Han forteller at mellomlederen skal ha fått stor støtte fra en rekke medarbeidere på alle nivåer i Operaen, som uttrykker at de har lignende erfaringer med det han omtaler som «uakseptabelt lederskap».

Denne konflikten er en av en rekke konflikter ved Den Norske Opera de seinere årene.

Urettmessig oppsigelse

De to partene har litt forskjellige forklaringer på hva som har skjedd. Mellomlederen følte at hun var blitt presset ut av stillingen sin, uten at de kravene som gjelder for endringsprosesser var fulgt, og at hun dermed var usaklig oppsagt. Operaen mente derimot at hun aldri hadde vært oppsagt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer