DEBATT

Bolig:

Da jeg begynte å gå på visninger merket jeg noe rart

Meglernes steriliserte boligdrøm.

STERILISTERT: Da Øystein Stene begynte å gå på visninger, merket han hatt det var noen trekk som gikk igjen. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
STERILISTERT: Da Øystein Stene begynte å gå på visninger, merket han hatt det var noen trekk som gikk igjen. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg fikk nylig en verdivurdering av boligen min sentralt i Oslo. Etter å ha kommet meg over sjokket om at leiligheten har steget 300 prosent på ti år, vekket megleren meg brått: Den bokhylla må ned! Han sto foran ei bokhylle som er konstruert for å dekke en hel vegg, nesten fem meter lang og tre meter høy. Bokhyller funker ikke, slo han fast.

Jeg var på nippet å forklare at jeg brukte fjorten dager på å spesialbygge den hylla, at den ikke har noen synlige skruer eller hull, at alle skjøter er perfekt sparklet, i motsetning til enhver IKEA-hylle – i det hele tatt, en unik bokhylle som tar bøker av absolutt alle formater. Men megleren fortsatte på innpust: Bokhyller stjeler gulvplass, det får rommet til å virke mindre, og du mister flater. Dessuten er bokhyller såå last year.

Like etter begynte jeg å gå på visninger. Og det stemte, ikke én bokhylle var å se. Ikke bare det, en del av de samme møblene gikk igjen.

Spesielt lysestaker, puter – ja til og med planter! Jeg er bombesikker på at jeg så den samme yuccapalmen to ulike steder. For ikke å snakke om de svære glossy katalogene jeg fikk i hånda etter visning, med duse nærbilder av appelsiner på kjøkkenbenken og levende lys på badet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer