DEBATT

Bolig:

Da jeg begynte å gå på visninger merket jeg noe rart

Meglernes steriliserte boligdrøm.

STERILISTERT: Da Øystein Stene begynte å gå på visninger, merket han hatt det var noen trekk som gikk igjen. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix
STERILISTERT: Da Øystein Stene begynte å gå på visninger, merket han hatt det var noen trekk som gikk igjen. Foto: Jarl Fr. Erichsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Jeg fikk nylig en verdivurdering av boligen min sentralt i Oslo. Etter å ha kommet meg over sjokket om at leiligheten har steget 300 prosent på ti år, vekket megleren meg brått: Den bokhylla må ned! Han sto foran ei bokhylle som er konstruert for å dekke en hel vegg, nesten fem meter lang og tre meter høy. Bokhyller funker ikke, slo han fast.

Jeg var på nippet å forklare at jeg brukte fjorten dager på å spesialbygge den hylla, at den ikke har noen synlige skruer eller hull, at alle skjøter er perfekt sparklet, i motsetning til enhver IKEA-hylle – i det hele tatt, en unik bokhylle som tar bøker av absolutt alle formater. Men megleren fortsatte på innpust: Bokhyller stjeler gulvplass, det får rommet til å virke mindre, og du mister flater. Dessuten er bokhyller såå last year.

Like etter begynte jeg å gå på visninger. Og det stemte, ikke én bokhylle var å se. Ikke bare det, en del av de samme møblene gikk igjen.

Spesielt lysestaker, puter – ja til og med planter! Jeg er bombesikker på at jeg så den samme yuccapalmen to ulike steder. For ikke å snakke om de svære glossy katalogene jeg fikk i hånda etter visning, med duse nærbilder av appelsiner på kjøkkenbenken og levende lys på badet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.