OSCAR-NOMINERT:  Agnes Kittelsen spiller Thor Heyerdahls kone i den Oscar-nominerte filmen. - Dette er fantastisk for oss, sier hun. Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon AS
OSCAR-NOMINERT: Agnes Kittelsen spiller Thor Heyerdahls kone i den Oscar-nominerte filmen. - Dette er fantastisk for oss, sier hun. Foto: Carl Christian Raabe / Nordisk Film Distribusjon ASVis mer

- Da jeg hadde 24 ubesvarte anrop, skjønte jeg at budskapet var positivt

Agnes Kittelsen var på jobb da «Kon-Tiki» ble Oscar-nominert

(Dagbladet): - Dette er fantastisk for oss, og det er fantastisk for Norge. Vi har vært i skyggen av Skandinavia lenge, sier skuespiller Agnes Kittelsen til Dagbladet.

I dag ble storfilmen «Kon-Tiki» Oscar-nominert i kategorien beste utenlandske film.

Kittelsen har rollen som Thor Heyerdahls kone, Liv. På lerretet viser hun det vanskelige siden ved å bli igjen hjemme alene med to barn, mens mannen var på ekspedisjon.

24 ubesvarte anrop - Jeg var på jobb på teatret da nominasjonene ble kjent, og holdt på med prøver. Jeg fikk lov til å sjekke PC-en, og da jeg så at jeg hadde 24 ubesvarte anrop, skjønte jeg at budskapet var positivt, sier Kittelsen.

Hvordan var det å holde konsentrasjonen etter du fikk vite om nominasjonen?

- Jeg fikk lov til å gå en halvtime før fra jobb, svarer Kittelsen.

- Ikke sikker Hun har et travelt år bak seg med både «Kon-Tiki», «Reisen til julstjernen» og er nå aktuell i NRK-serien «Halvbroren», basert på Lars Saabye Christensens roman med samme navn.

- Jeg hørte på radio i dag tidlig at vi lå høyt hos bettingselskapene, men jeg var på ingen måte sikker, sier Kittelsen om nominasjonen.

«Kon-Tiki» er nominert i kategorien beste utenlandske film, noe Dagbladets anmelder Inger Merete Hobbelstad mener er en bragd. Filmen konkurrerer mot «Amour», «No», «War Witch» og «A Royal Affair».

- Klemt Det var noen minutter over klokka 14.30 i dag, at ble det klart at «Kon-Tiki» er nominert til Oscar for beste fremmedspråklige film. Filmen var den siste av de fem nominerte som ble lest opp av Emma Stone og Seth MacFarlane i Los Angeles.

Ikke langt unna satt filmens regissører Joachim Rønning og Espen Sandberg på et hotellrom og fulgte med på TV.

- Nå har vi stått og klemt hverandre og konene våre, og vekket alle på hotellet med jubelrop. Akkurat nå er vi fantastisk stolte og lykkelige over å få bli en del av filmhistorien på denne måten, sier Espen Sandberg på telefon til Dagbladet umiddelbart etter at nominasjonen ble offentliggjort.