P1+-programleder Gunvor Hals:

- Da jeg kom hjem, var mamma borte

Gunvor Hals (64) glemmer aldri romjula da hun var fire år.

TV-ANSIKT PÅ RADIO: Hun har vært synlig som både hallodame og programleder. Nå har Gunvor Hals gått bort fra skjermen og over til bare lyd. - Jeg har hatt mye moro i NRK, men ingenting er mer moro enn å jobbe i P1+, sier hun. Foto: Lars Eivind Bones
TV-ANSIKT PÅ RADIO: Hun har vært synlig som både hallodame og programleder. Nå har Gunvor Hals gått bort fra skjermen og over til bare lyd. - Jeg har hatt mye moro i NRK, men ingenting er mer moro enn å jobbe i P1+, sier hun. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Gunvor Hals var bare fire år da hun skjønte at noe var forferdelig galt.

I alle år hadde hennes mor Helga vært livredd for å få polio, en virussykdom som fører til lammelse og av og til død. Fram til poliovaksinen ble tatt i bruk i 1956, var den blant de meste fryktede sykdommene i Norge.

Nyttårshelgen i 1957 ble Gunvors brødre på 8 og 10 år bedt om å ta lillesøsteren sin med ut en tur - så hun ikke skulle få se moren deres bli båret ut til sykebilen som kom for å hente henne.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer