«Da jeg leste dommen, kjente jeg at jeg ble sint»

Hva en spiondømt fra afghansk høyesterett kan fortelle om Norges oppdrag i Afghanistan.

VIL VITE: Artikkelforfatter Simen Sætre skriver blant annet dette: «Som nordmann er jeg ute etter mening. Jeg trenger å vite at det vi gjorde i Afghanistan, på et eller annet nivå, betød noe, utgjorde en forskjell». Bildet er fra oktober 2017 der afghanske soldater øver og viser hvordan de vil vise fram medlemmer av Taliban hvis de blir tatt til fange.
VIL VITE: Artikkelforfatter Simen Sætre skriver blant annet dette: «Som nordmann er jeg ute etter mening. Jeg trenger å vite at det vi gjorde i Afghanistan, på et eller annet nivå, betød noe, utgjorde en forskjell». Bildet er fra oktober 2017 der afghanske soldater øver og viser hvordan de vil vise fram medlemmer av Taliban hvis de blir tatt til fange. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

En dag sist vinter dro jeg ned til Western Union ved Oslo S for å sende 3000 kroner til Afghanistan, som skulle brukes på en Samsung Galaxy mobil, som igjen skulle byttes mot en dom.

–Hva skal pengene gå til? spurte kvinnen på Western Union.

–Til en ... tjeneste.

–Hvilken relasjon har du til mottakeren?

–Vi har vært i kontakt på nettet.

Du kan nå betale med

PRØV PLUSS FOR 1 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

3 MÅNEDER

249 kr

(Fornyes til 249,-/3måneder)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer