Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Da jeg møtte Robbie

Ble Celina natta over? Likte Dorthe å bli klådd på? Og hvordan var det å kysse Robbie foran 13 000 publikummere?

PÅ NACHSPIELET ETTER Robbie Williams konsert i Valhall i fjor var det som kunne krype og gå av norske kjendiser samlet på restauranten Sans i Oslo sentrum. Ordet på gaten var at Robbie Williams skulle komme og kaste glans over festen. Selv husker vi godt hvordan God Kveld Norge-programleder Dorthe Skappel ble rød i kinna da superstjernen endelig feide inn døra med lua på snei og musikksjef i NRK Petre, Håkon Moslet, ropte «Robbie, she\'s over here». Vi ringer Skappel.

- Hei, det er Dorthe.

- Hvordan er Robbie Williams sånn egentlig?

- Jeg har møtt han to ganger. Jeg opplever han som veldig tilstede når han velger å være tilstede. I intervjusituasjonen var han veldig tilstede, men da kamera var slått av var han mye roligere. Han var ikke like interessert lenger, han hadde bare et helt annet støynivå. Det var ganske fascinerende og samtidig forståelig, han er jo en entertainer, så det sier seg jo litt selv at han er slik.

- Men tilbake til den etterfesten, hvordan føltes det da han omsider kom inn i lokalet. Kjente du godt at han var mann og du, eh, kvinne?

- Det gjør du jo. Robbie Williams er Robbie Williams, det er ikke til å komme bort fra. Man blir jo veldig besnæret av en slik figur. Den eneste grunnen til at vi alle var der, var jo han. Det ble en slik merkelig setting som jeg misliker. Og liker. Jeg må innrømme at jeg gjerne skulle snakket mer med Robbie. Man blir fascinert av han som person, men å bli kjent med han er vel ikke noe man bør gi seg inn på.

- Hva mener du?

- Det er jo en kjensgjerning at...nei nå roter jeg fælt.

- Hva da? At det er lett å bli vel mye tiltrukket?

- Nei, en kjensgjerning at man føler seg i et veldig fordelaktig lys når man får to setninger og oppmerksomhet av en sånn person, der blir ikke jeg mindre påvirket enn andre kvinner. Han er jo veldig myteomspunnet.

Senere på dagen blir vi imidlertid minnet på en epsiode som skjedde under Skappels intervju med Williams. Vi sender mail:

Du en ting til: Det sto i avisene at han hadde klådd på deg, nærmere bestemt mellom haka og navlen, det området der;) Stemmer det? Og hvordan var det i så fall;) Blir morsomt det her! Gi lyd, Skappel!

Dagen etter dumpet svaret inn: Hei på deg. Klådd på er vel kanskje et definisjonsspørsmål. Men at jeg fikk en klam hånd et sted mellom haka og navlen er jo sant, det så jo alle. Hvis du spør meg hvordan det kjentes, så må vel det betegnes som ille flaut og rødglødende varmt fra navlen og opp til haka i flere dager. Sånn er det nå bare når verdens nålevende mest karismatiske artist beærer en med litt oppmerksomhet. Veldig barnslig, men selv en voksen dame som meg kan bli vippet av pinnen. Heldigvis har jeg kommet meg etter episoden og kan vel ikke si annet enn at det er en episode det er lett å le av i dag. Dorthe

NRKs programledergullgutt, Fredrik Skavlan, fikk dessverre ikke sjekket ut puppestellet av superstjernen, men er likevel full av lovord.

- Jeg vet ikke hvilken gryte Robbie Williams falt i som barn, men det har gjort ham til en fantastisk studiogjest. Det var mye styr, men også veldig stas å ha ham på besøk.

TILBAKE I 1998 spilte Robbie Williams showcase på Grand Hotel. Anledningen var utgivelsen av Robbies andre soloplate,

«I\'ve Been Expecting You». I salen var norsk presse og to av trillingsøstrene i familien Westgaard fra Kragerø. De hadde vunnet billetter av NRK Topp20

- Det var bra det. Vi fikk ikke snakket med han. Han var litt sær. Han ville ikke snakke så mye, liksom. Han sa et eller annet fra scenen («I love you, little girl! Do you have a sister?», journ.anm), men jeg tror ikke han var i så veldig godt humør akkurat. Jeg leser faktisk selvbiografien hans nå. Det står ingenting om meg der, nei. Vi var 16 år og hadde et lite håp om å møte han, men han gikk rett på rommet og vi fulgte etter, men vi fikk ikke møtt han. Jeg liker fortsatt musikken, men jeg er ikke fan lenger. Jeg tror han har forandret seg fra den tiden, det var på den tiden da han gikk på alt det dopet og hadde problemer. Nei, jeg tror ikke jeg gidder å reise å se på han denne gangen, sier Nina Westgaard (23).

I Aftenposten dagen etter ble det spekulert i om Robbies manglende vilje til å møte både fans og presse skyldtes treningen han hadde gjennomført med Friggs fotballag tidligere på dagen.

- Joda, stemmer det, han trente en times tid med guttelaget vårt, forteller Tor Søreng (48) kjent fra dansebandet Septimus og tidligere leder i Frigg Oslo fotballklubb.

- NRK holdt på med noe intervjugreier med Robbie Williams i nærheten av fotballanlegget vårt. Manageren hans kom inn på kontoret mitt og lurte på om Robbie kunne få være med på en trening. Williams var med i en time, han var en veldig habil fotballspiller. Dessuten var han kjempehyggelig, veldig beskjeden. Men som andre fotballspillere ville han vinne. Jeg ville tro han er fullt på nivå med andrevisisjonspillere i Norge. Han var i utrolig god form. Han spilte vegg og scoret en del mål. Han hadde en habil venstreslegge, det er sikkert.

PER SOLLERMAN I selskapet Disco BE arrangerte etterfesten på Sans og hadde på oppdrag fra EMI ansvaret for Robbies opphold i Norge i forbindelse med Valhall-konsertene i fjor.

- Hva er det her for en sak?

- Nei, altså vi ringer rundt til de som har møtt Williams når han har vært i Oslo. Folk fra etterfesten og folk som har møtt han på fylla og...

- Der har du jo feilinformasjon allerede. Han drikker jo ikke alkohol i det hele tatt. Og det er fakta.

- Tar han dop, da?

- Nei, det gjør han ikke. Han er et avholdsmenneske.

- Okey, men det stemmer at Celina Middelfart sto utenfor VIP-området og prøvde å krangle seg inn i en halvtime?

- Det kan jeg heller ikke kommentere. Faen, det vet du jeg ikke kommentere.

- Greit, men hvordan er han da?

- Skal jeg tolke utifra de tre gangene vi har jobbet med han i Norge, så er han en skitbra kar, jeg kan ikke si det på noen annen måte. Jeg har bare godt å si om han. Ikke høy på pære i det hele tatt, han er en av gutta, absolutt.

ELLE-JOURNALIST MARI Midtstigen (23) fra byen Otta jobbet tidligere som modell i Robbies London.

- Jeg fikk inntrykk av at han alltid var veldig full. Dette var i London for fire-fem år siden og det føltes som at hver gang jeg var ute, så var han også det. Han var på alle motebransjefestene. Jeg husker jeg tenkte «stakkars han der kan ikke være lykkelig», han virket så fjern. Det var nok mye dop på den tiden.

- En ordentlig harrytass, eller?

- Han er litt harry i stilen både på scena og på byen. Jeg hilste på han en gang og da var han i og for seg hyggelig, han var ikke uforskammet, bare litt rusa. Men han har visst straighta seg opp nå.

- Skjønner du hvorfor så mange...

- Nei.

Per Kristian Ottestad fra Stavanger skrev en fjerdedel av Williamslåten «Come Undone» og tjente fem millioner kroner. Ikke så rart han er full av lovord, kanskje?

- Han er en ufattelig fin fyr rett og slett. Faktisk er han mer morsom privat enn på scenen og det sier ganske mye. Faren er jo komisk. Ansikt til ansikt ganske typisk Nord-Engelsk mann som liker fotball og vitser.

Til og med Ari Behn liker Williams, selv om stjernen prøvde seg åpenlyst på kona hans og har skrevet om det i selvbiografien sin.

«JEG GJØR DETTE på hver konsert, men du er den vakreste av alle. Jeg vet ikke hva det er med dere norske jenter,» sa

Robbie Williams fra scenen på Valhall. Han sa det til medisinstudenten Torunn L. Austlid (26) fra Ålesund og kysset henne. Skikkelig lenge. De 13|000 i salen holdt pusten helt til de begynte å juble. Og så var det over. Til Dagbladet dagen etter sa Austlid om kysset: «Det var vel helt ok». Helt ok? Pøh! Hvordan var det egentlig?

- Han var ok. Jeg tenkte ikke at det var hinsides, heller rundt terningkast fire, men det var prikken over i\'en på konserten. Og det varte jo veldig lenge.

Det gjorde også ettermælet som Robbie-kysser.

- At den episoden på trykk i Dagbladet var bare helt katastrofe, men opplevelsen var morsom.

- Fikk du snakket med han etterpå?

- Nei, det var litt brukt og kast det der, hehe.

Men han brukte da i det minste tunga.

CELINA MIDDELFART VAR på etterfesten på Sans. Hun skal ha ifølge deilige rykter ha brukt en god slump tid og ikke så rent lite energi på å snakke seg forbi vaktene og inn til Robbie på VIP-delen. Senere møtte vi henne ved utgangen. Hun var stressa.

- Hvor skal du?

- Beklager, men jeg gå!

Sa hun og forsvant inn i blitzregnet og ut i mørket. Men, skulle det vise seg i Se og Hør tirsdagen etter, hun skulle ikke langt. Bare forbi Stortinget og inn på Grand. En time, kanskje mer, kom Robbie Williams inn på Grand, de skal ha sittet for seg selv og drukket og snakket en god stund. Ble hun over natta?

- Ingen kommentar, sier markedssjef Siri Løining på Grand hotell.

Det er ingen annen utvei enn å gå til hovedkilden selv. Vi skriver en mail:

Hei Celina. Håper alt er bra med deg, og skal jeg tolke våre kulørte kollegaer så er det det;)

Du, Robbie Williams kommer til Norge igjen 23.oktober for å spille på Nordic Music Awards. Hvordan er han egentlig? Ha en fortsatt strålende dag!

Det går nøyaktig ni minutter, så kommer svaret:

Beklager - Ellers tusen takk! Lykke til! Mvh Celina

Vi prøver oss med en frekk vri:

Greitgreit. Men hva med den storyen om deg og Robbie i sofaen på Grand, da;) Kom igjen\'a!

Stille.

Men etter litt dyptpløyende ringing får vi kjedelige nyheter. Celina ble riktignok kjørt hjem av Robbies privatsjåfør på morgenkvisten, men uten Robbie Williams og uten å ha vært på rommet.

Gjesp.

MØT ROBBIE: I morgen er Robbie Williams hovedattraksjonen på Nordic Music Awards i Oslo.
KLÅDD PÅ: Dorthe Skappel.
FIKK TUNGEKYSS: Torunn Austlid fikk kysse Robbie foran 13 000 publikummere i Valhall.
I KØ FOR NACHSPIEL: Ari og Märtha er forventningsfulle på vei til Robbies nachspiel i Oslo i fjor.
KOM IKKE I ROBBIE-BIOGRAFIEN: Søstrene Westgaard.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media