<strong>REDDER RJUKAN ROCK:</strong> Rockeheltene i Nazareth steppet inn på kort varsel da Rjukan Rocks headliner Lissie ble sittende flyfast i USA. Det skotske bandet var på vei til Gardermoen, men snudde da telefonen fra Rjukan kom. Foto: NTB Scanpix
REDDER RJUKAN ROCK: Rockeheltene i Nazareth steppet inn på kort varsel da Rjukan Rocks headliner Lissie ble sittende flyfast i USA. Det skotske bandet var på vei til Gardermoen, men snudde da telefonen fra Rjukan kom. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Da Lissie satt flyfast, var rocke­heltene på vei til Gardermoen. Nå redder Nazareth Rjukan-festival

Bandet bak megahiten «Love Hurts» ble hanket inn i siste liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den amerikanske norgesvennen Lissie skulle egentlig å ha avsluttet festivalen Rjukan Rock i kveld.

Men lørdag kom sjokkmeldingen fra USA: Lissie ble sittende flyfast i Tennessee, og måtte avlyse konserter på to festivaler i Norge.

Mini-Øya i Oslo og altså Rjukan Rock.

<strong>FLYFAST:</strong> Da Lissie ble sittende flyfast i USA, måtte hun avlyse konsertene i Oslo og på Rjukan. Da heiv Rjukan Rock seg rundt og fikk inn Nazareth. Foto: NTB Scanpix
FLYFAST: Da Lissie ble sittende flyfast i USA, måtte hun avlyse konsertene i Oslo og på Rjukan. Da heiv Rjukan Rock seg rundt og fikk inn Nazareth. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nazareth steppet inn

Men festivalledelsen til begge festivalene fikk hevet seg rundt og hentet inn erstatter. I Oslo spiller Daniel Kvammen istedenfor Lissie, melder Miniøya.

Og i Rjukan stepper de gamle rockeheltene fra Nazareth inn. De skotske hardrockveteranene er mest kjent for slageren «Love Hurts».

De var bokstavelig talt på vei til Gardermoen for å ta et fly Tsjekkia da festivalledelsen i Rjukan fikk hanka dem inn.

- Og de tar dette på sparket, sier festivalsjef for Rjukan Rock, Gjermund Ingolfsland, til Dagbladet.

Han beskriver det skotske glamrockbandet som Rjukan-venner.

- De har vært her to eller tre ganger før, og de får alltid toppbehandling. Vi har fått ordna med backline og utstyr som de trenger, sier Ingolfsland, som skryter av Nazareths velvilje.

Kastet seg rundt

Flyet til Lissie, som egentlig skulle ha gått på scenen ved midnatt i Rjukan, ble kansellert etter at hun hadde opptrådt på Kendaroo Music & Arts Festival i Manchester, Tennessee.

I det lengste forsøkte hun å komme seg på et annet fly til Norge, men det ble etter hvert klart at det var umulig å få til.

- Da vi fikk beskjed, ringte vi rundt til de vi kjenner og undersøkte flere muligheter, sier Rjukan Rock-sjefen.

De visste at Nazareth spilte i Porsgrunn i går. De tok kontakt med managementet til det skotske bandet, og de stilte opp på kort varsel, mens de altså var på vei til flyplassen.

- Festival-Norge, i alle fall de med litt erfaring, er vant til at uventede hendelser oppstår, og at man må hive seg rundt. Det er ikke uvanlig at andre band stepper inn på så kort varsel, men dette er jo et lite særtilfelle. Men som jeg har sagt tidligere i dag: De som er dyktige har også flaks, sier Ingolfsland til Dagbladet.

Festival-Norge er også gode til å hjelpe hverandre, forteller Ingolfsland videre.

- Trang Fødsel gikk nettopp av scenen her, og nå er de på vei til Skien for å spille en konsert Di Derre var nødt til å avlyse, sier han.

Høy allsangfaktor

Og Lissies avlysning ser ikke ut til å ha lagt en demper på et feststemt Rjukan-publikum. Snarere tvert imot.

- Vi har allerede fått masse positive tilbakemeldinger fra publikum. Med Trang Fødsel, som allerede har spilt her i kveld, blir det til sammen høy allsangfaktor, sier festivalsjefen.

Det ser heller ikke ut til å bli økonomisk tap, tross den nokså kostbare reserveløsningen.

- Nazareth har en høy stjerne på Rjukan, og vi var veldig heldige. Mange kommer nok til å kjøpe billett i inngangen, så nå tror jeg nok at dette blir et bra resultat, sier Ingolfsland.

Før Nazareth går på scenen på Rjukan, spiller for øvrig landsmann Doogie White.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer