<strong>MISFORNØYDE:</strong> To av medlemene i Violet Road var svært misfornøyde med anmeldelsen samboerne deres fikk for sin konsert med bandet Robaat. Her er Violet Road fra en opptreden på Norwegian Wood i Oslo. Til venstre Halvard Rundberg, til høyre Hogne Rundberg. &nbsp;Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MISFORNØYDE: To av medlemene i Violet Road var svært misfornøyde med anmeldelsen samboerne deres fikk for sin konsert med bandet Robaat. Her er Violet Road fra en opptreden på Norwegian Wood i Oslo. Til venstre Halvard Rundberg, til høyre Hogne Rundberg.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Da musikkanmelderen slaktet samboerne til to av Nord-Norges mest profilerte musikere, så de rødt

«Huskelapp til meg sjøl: Ikke sende sint SMS i fylla».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): iTromsø-journalisten Rikke Lange anmeldte i helga konserten til bandet Robaat under Buktafestivalen i Tromsø.

Journalisten var ikke fornøyd med gjengen på scenen, og ga konserten terningkast to.

Det var flere som ikke satte pris på slakten, der Robaat blant annet fikk karakteristikken «et middels bryllupsband».

«Kvinner som hater kvinner»

To av medlemmene i det populære bandet Violet Road, brødrene Halvard og Hogne Rundberg, gikk hardt ut mot Lange på Facebook og i SMS.

I tillegg til å spille i Violet Road, er de samboere med hvert sitt Robaat-medlem.

I en Facebook-status, som har tittelen «Kvinner som hater kvinner», avrunder Halvard Rundberg slik.

«Hun kan kalle det journalistikk. Jeg kaller det udugelighet. Gutta på Buktafestivalen ville aldri i livet fått en slik anmeldelse.»

Fylle-SMS

I en post på Facebook innrømmer broren Hogne Rundberg å ha sendt sint fylle-SMS til iTromsøs anmelder.

«Huskelapp til meg sjøl: Ikke sende sint SMS i fylla Hogne!!! Men eg har sagt unnskyld altså», skriver han.

Etter det Dagbladet kjenner til, har Rundberg beklaget seg overfor Lange per sms.

Egon Holstad, som selv er journalist i iTromsø, tok lørdag ettermiddag opp temaet i et lengre innlegg på Facebook, og som seinere ble gjengitt som en kommentar i avisa han jobber i.

- Når ektemennene til damene i Robaat tar sosiale medier i bruk, og er med å henge ut én enkelt kvinnelig anmelder i lokalpressen, er de ikke særlig bedre enn den de angriper, de er langt mye verre, skriver han.

- I kommentarfeltet under Rundbergs innlegg omtales Lange som «ei jævli misunnelig surfetta» og «ei drittkjerring» av artistens Facebook-venner, skriver Holstad.

- Beklager støyen

Bandet Robaat har gått ut og beklaget oppstyret offentlig på sin Facebook-side.

«Beklager for all støyen etter konserten vår på Buktafestivalen. Dessverre har vi ikke helt kontroll på følelsene til våre ektefeller.» skriver de.

De legger til at de selv er strålende fornøyd med konsertkvelden. «Responsen fra publikum og den fantastiske stemninga er det som betyr noe for oss. Nå skal vi bare kjøre på videre. God festival, folkens!» understreker de.

Via bandmanager Simen Eidsvåg sier Violet Road-medlemmene at de ikke ønsker å kommentere saken utover det som står i sosiale medier.

Rikke Lange ønsker ikke å kommentere saken.

<strong>MISFORNØYDE:</strong> To av medlemene i Violet Road var svært misfornøyde med anmeldelsen samboerne deres fikk for sin konsert med bandet Robaat. Her er Violet Road fra en opptreden på Norwegian Wood i Oslo. &nbsp;Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
MISFORNØYDE: To av medlemene i Violet Road var svært misfornøyde med anmeldelsen samboerne deres fikk for sin konsert med bandet Robaat. Her er Violet Road fra en opptreden på Norwegian Wood i Oslo.  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer