Du leser nå Dagbladet Pluss

Da NRK-sjefen kom hjem til Sidsel, visste han at det ville bli en krevende kveld

Noen av de viktigste diskusjonene foregår fortsatt ansikt til ansikt, hjemme i noens stue. Derfor takket Thor Gjermund Eriksen ja til å besøke Sidsel Mørcks salong.

VERTINNE FOR DISKUSJONSLYSTNE: For 132. gang ønsker forfatter Sidsel Mørck engasjerte gjester velkommen til å utvide horisonten hjemme i stua si. Plassen er begrenset, og ønskene om å komme inn  i varmen mange. I sitt 15. år som salong-vertinne, har hun fortsatt folk på venteliste. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
VERTINNE FOR DISKUSJONSLYSTNE: For 132. gang ønsker forfatter Sidsel Mørck engasjerte gjester velkommen til å utvide horisonten hjemme i stua si. Plassen er begrenset, og ønskene om å komme inn i varmen mange. I sitt 15. år som salong-vertinne, har hun fortsatt folk på venteliste. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Det er tirsdag kveld, og i en leilighet over en nedlagt dagligvarebutikk på Oslo øst står ostefat til kjøling og klappstolene i plast klare langs veggen. På kjøkkenbenken står tretti tomme glass klare til å fylles med medbrakt. Pappskiltet med påskriften «kr 50,-» er diskret, men sentralt plassert i et hjørne, som en påminnelse om at bevertningen forøvrig er «spleis». Det er ikke alltid at alle husker akkurat dét.

Klokka nærmer seg 19.30, og på terrassen utenfor døra sitter allerede Torild Skard (78) og Tore Westbye (65) og venter. De er blant veteranene. De vet at døra til Sidsel Mørcks salong åpner presis klokka 19.30.

De vet at det kan bli trangt om plassen, og at vertinnen stenger døra og kobler ut dørtelefonen presis 20.00. Når kveldens innleder har åpnet munnen, får den som er for sein skylde seg sjøl.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

1 UKE*

Prøv Pluss

1 kr

(0,14 kr per dag)

KJØP 1 UKE*

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE* 1 kr per første uke. 0,14 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (55 kr/uke) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED

99 kr

(3,33 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED 99 kr per måned. 3,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,77 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

6 MÅNEDER

449 kr

(2,49 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER 449 kr per 6 måneder. 2,49 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (55,-/uke)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.