VERTINNE FOR DISKUSJONSLYSTNE: For 132. gang ønsker forfatter Sidsel Mørck engasjerte gjester velkommen til å utvide horisonten hjemme i stua si. Plassen er begrenset, og ønskene om å komme inn  i varmen mange. I sitt 15. år som salong-vertinne, har hun fortsatt folk på venteliste. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
VERTINNE FOR DISKUSJONSLYSTNE: For 132. gang ønsker forfatter Sidsel Mørck engasjerte gjester velkommen til å utvide horisonten hjemme i stua si. Plassen er begrenset, og ønskene om å komme inn i varmen mange. I sitt 15. år som salong-vertinne, har hun fortsatt folk på venteliste. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

Da NRK-sjefen kom hjem til Sidsel, visste han at det ville bli en krevende kveld

Noen av de viktigste diskusjonene foregår fortsatt ansikt til ansikt, hjemme i noens stue. Derfor takket Thor Gjermund Eriksen ja til å besøke Sidsel Mørcks salong.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Det er tirsdag kveld, og i en leilighet over en nedlagt dagligvarebutikk på Oslo øst står ostefat til kjøling og klappstolene i plast klare langs veggen. På kjøkkenbenken står tretti tomme glass klare til å fylles med medbrakt. Pappskiltet med påskriften «kr 50,-» er diskret, men sentralt plassert i et hjørne, som en påminnelse om at bevertningen forøvrig er «spleis». Det er ikke alltid at alle husker akkurat dét.

Klokka nærmer seg 19.30, og på terrassen utenfor døra sitter allerede Torild Skard (78) og Tore Westbye (65) og venter. De er blant veteranene. De vet at døra til Sidsel Mørcks salong åpner presis klokka 19.30.

De vet at det kan bli trangt om plassen, og at vertinnen stenger døra og kobler ut dørtelefonen presis 20.00. Når kveldens innleder har åpnet munnen, får den som er for sein skylde seg sjøl.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn